cultura

Crítica

música

Brasil entre clavells

Bob Dylan, en l'homenatge que se li va fer ara fa uns dies a Los Angeles, va recuperar unes reflexions de Sam Cooke, quan algú va dir al soulman que tenia una veu preciosa. “Bé, molt amable de part seva –es veu que va dir Cooke–... Però les veus no haurien de mesurar-se per si són molt o poc boniques, sinó per la seva capacitat de convèncer-te que allò que t'expliquen és la veritat.”

Estrella Morente, divendres al Palau, no únicament va tornar a demostrar-nos que té una veu preciosa, sinó que, a més, ens va fer creure que, al darrere de tots els seus laments de ressonàncies brasileres, hi havia la veritat... i res més que la veritat. Acompanyada només de Niño Josele a la guitarra i lluint un vestit blanc amb aires de núvia en la primera part i un de roig tòrrid en la segona, la primogènita d'Enrique Morente va anar desgranant una per una les emocions que es concentren en les cançons –Vinícius de Moraes, Jobim, Pixinguinha, Milton Nascimento, Villa-Lobos...– que nodreixen el seu últim disc: Amar en paz.

Observada, a la primera llotja, per l'instigador i productor de l'aventura (el cineasta Fernando Trueba) i per Javier Mariscal (que s'ha cuidat del disseny de la coberta del disc), Morente i Josele van impregnar de jondura i duende el repertori clàssic del Brasil i, sense cap mena de concessió a cançoners d'altres procedències, van marxar ovacionats d'un escenari ple de clavells.

Forta arrencada, amb ple al Palau inclòs, del Guitar BCN, que demà mateix rep James Vincent McMorrow i que en els pròxims mesos compta viure moltes més nits especials.

Estrella Morente amb Niño Josele
Festival Guitar BCN
Palau de la Música, 13 de febrer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic