Altres

Un viatge en autocaravana convertit en una websèrie

Sònia Lozano i Anna Casado ultimen els onze episodis que resumeixen els més de tres mesos d'aventura per mig Europa

‘Un par de peras', la seva ‘road movie', es pot visionar per internet

El punt de sortida era Quart, en direcció nord. La ruta? Incerta, perquè si una cosa tenien clar les nostres dues protagonistes era que el viatge no havia de tenir restriccions i que es deixarien emportar per la improvisació, l'espontaneïtat i, sobretot, la llibertat. Per això el GPS es va quedar a casa, però no les càmeres, que se les van endur per enregistrar aquesta aventura, una experiència vital que conjuntava dues de les majors passions: viatjar i l'audiovisual.

Recentment llicenciades en Comunicació Audiovisual per l'UAB, Sònia Lozano (Girona, 1992) i Anna Casado (Sabadell, 1992) van emprendre juntes el projecte Un par de peras –nom que han patentat per crear produccions audiovisuals– a l'octubre de l'any passat amb la idea al cap de fer una websèrie emesa per Youtube conformada per una onzena d'episodis d'un cinc minuts de durada en les que mostrarien el seu dia a dia d'aquest viatge en l'autocaravana que els van deixar els pares de la Sònia i amb els pocs estalvis que havien aconseguit reunir. “Feia poc que havíem acabat la carrera i era per a nosaltres un moment crític, per això vam pensar en fer un projecte que ens engresqués”, expliquen aquest parell de “peres viatgeres”, que és com els agrada autodefinir-se. Elles s'ho fan soles: produeixen, filmen, protagonitzen, dirigeixen i munten. Bé, i l'amiga Anna Fàbrega dissenya.

Al final, els més de tres mesos en ruta (del 2 d'octubre al 20 de desembre) han donat per a molt. D'aquí van anar a la Catalunya Nord, per continuar per tot França, Suïssa, Bèlgica i fins tornar a casa tot passant pel País Basc (precisament, aquesta darrera estació del trajecte clourà la sèrie properament). Més enllà de l'aparença de reality, la seva particular road movie ha tocat tots els gèneres: des del documental divulgatiu a la comèdia, passant pel western (amb un homenatge explícit a El Bo, el lleig i el dolent). I si visualment el format pot semblar d'aparença maldestre, darrere aquest hi ha un objectiu clar i moltes hores de muntatge. “Volíem fer un producte proper i reivindicar les coses d'estar per casa”. Pura filosofia de vida de dues noies que, més enllà dels personatges que han creat, traspuen alegria, naturalitat i espontaneïtat. “Som així i ens complementem a la perfecció”.

Es pot seguir el seu viatge a través de Twitter , Facebook i Instagram i veure els capítols d'Un par de peras a Youtube .

LES XIFRES

11
episodis completen aquesta websèrie documental dirigida per Anna Casado i Sònia Lozano
5
minuts de mitjana dura cada capítol. N'hi ha que condensen fins a 8 hores de filmació, com el de París

LA DATA

2-10-2014
arrencaaquesta aventura audiovisual que els ha portat de Quart al País Basc, passant per França i Suïssa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA