cultura

Ontinyent es prepara per acollir més de 3.000 joves al seu II Festival Diània

L'esdeveniment pretén ser alternativa d'oci durant les vacances de Pasqua per a joves de totes les comarques centrals

Les actuacions d'11 grups i cantants coincidiran amb una àmplia programació d'activitats culturals i d'oci i s'habilitarà una zona d'acampada al costat del poliesportiu

Ontinyent es prepara per acollir els propers dies 2, 3 i 4 d'abril més de 3.000 joves de totes les comarques centrals valencianes al que serà el seu II Festival Diània, una alternativa d'oci per a les vacances de Setmana Santa i Pasqua organitzada per l'Assemblea de Joves Meruts i l'Ajuntament, en col·laboració amb altres entitats. El festival ha sigut presentat en l'ateneu popular Ca la Mera en una roda de premsa a què han acudit el regidor de Joventut, Pepe Pla; en representació de l'Assemblea de Joves Meruts Adrià Llin i Lluís Conca, que ha posat en relleu “l'àmplia programació prevista, perquè a més de les actuacions d'11 grups i cantants tindrem una llarga programació d'activitats culturals i d'oci i s'habilitarà una zona d'acampada per la contornada del poliesportiu, a escassos metres de l'espai on habilitarem l'escenari”, ha explicat.

Adrià Llin ha destacat que els grups participants “són de més qualitat que en la primera edició, d'estils molt diferents, i fins i tot algun d'internacional, com els Train to Roots de Sardenya”. El programa s'obrirà dijous dia 2 amb el xativí Feliu Ventura (que actuarà al Teatre Echegay), per passar divendres a comptar amb el rock de Tardor, el rap d'At-Versaris, els catalans Oques Grasses i l'acomiadament de l'emblemàtic grup ontinyentí Tashkenti, a més dels referits Train to Roots i el seu reggae.

Per a dissabte grups locals com Kaoba, la Trocamba Matanuska i Smoking Souls compartiran cartell amb els coneguts Green Valley i Txarango. La zona d'acampada habilitada al barri del Llombo, a 200 metres de l'escenari, estarà oberta des del dijous 2 fins al diumenge 4, i on es disposaran contenidors per a residus i vàters totalment adaptats, a més de parades amb gel i refrescos.

Potencial diürn

Lluís Conca ha explicat que a més dels concerts, “hem intentat potenciar la part diürna del festival, perquè és un bon complement a les actuacions musicals”. D'aquesta manera, s'han plantejat dos tipus d'activitats en llocs diferenciats: al Campus Universitari tindran lloc activitats de caràcter més cultural i reivindicatiu, com ara xarrades sobre problemes de mobilitat o de moviments en defensa del territori, mentre que a la zona d'acampada la programació serà més lúdica amb tallers de clown, de danses o activitats esportives. Conca ha destacat també que enguany a l'Assemblea de Joves Meruts i l'Ajuntament se sumen altres col·lectius en l'organització, com ara el Consell Local de la Joventut, l'Ecoxarxa Séquia Mare i Muntis d'Ontinyent, Joves Socarrel de Cocentaina, Arran de la Safor o el Gantxo de Benigànim.

El preu de l'entrada anticipada als concerts són 15 euros per a dos dies, 10 euros per a 1 dia i 4 euros per al concert del Teatre Echegaray.

El regidor de Joventut, Pepe Pla, ha agraït a tots els que fan possible la cita el seu treball, així com a l'Ajuntament. “Estarem al costat d'una festa feta per i per als joves, que ens ajudarà que aquests troben atractius per a no eixir de la ciutat en les vacances de Pasqua, i perquè els joves d'altres municipis acudisquen al nostre”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona