cultura

Concert de presentació de la Cobla del Futur 2015

Vint-i-sis joves escollits aquest any actuen avui al migdia a l'Auditori de Girona amb La Principal de la Bisbal

Arriba la tercera edició de la Cobla del Futur, un projecte que pretén donar suport als joves instrumentistes de cobla en la seva professionalització, a través de la formació d'una cobla de joves músics menors de 30 anys. Són 26 joves els seleccionats en el projecte d'aquest any, els mateixos que actuaran en el concert que tindrà lloc avui, a les 12 del migdia, a l'Auditori de Girona. En algunes parts del concert, la Cobla del Futur estarà acompanyada per la cobla La Principal de la Bisbal, amb l'objectiu que els joves músics tinguin la possibilitat de compartir escenari amb músics professionals. Un concert de sardanes amb un especial fi de festa en què participaran escoles de cobla de les comarques gironines.

La direcció artística del projecte, així com també la direcció del concert, és a càrrec del mestre Francesc Cassú.

Projecte que creix

La Cobla del Futur, inicialment, va començar com un projecte dirigit a joves músics de les comarques gironines, però, amb motiu de la creixent demanda, s'ha obert la convocatòria del 2015 a totes les escoles de cobla i joves músics d'arreu de Catalunya. La convocatòria s'obre a tots aquells joves instrumentistes catalans que siguin menors de 30 anys. Passat aquest procés de selecció, els músics escollits preparen un concert i treballen conjuntament al costat d'una formació ja consolidada. Un projecte impulsat per l'Ajuntament de Girona i l'Auditori que, en les dues darreres edicions, ha tingut una gran acollida per part dels músics i també del públic.

A les proves de selecció, que van tenir lloc el passat 28 de febrer, es van presentar fins a una trentena de joves, majoritàriament de les comarques gironines, però també provinents d'altres localitats del Principat com ara Solsona, Barcelona, Malgrat de Mar i Roda de Ter i també de la Catalunya del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia