cultura

Extraterrestres catalans aterraran a Israel en so de pau

El clown lloretenc Nanu Ferrari, el mim Miguel González i Luis Miguel Pardo han estat convidats per participar al Festival Internacional de Teatre Infantil de Haifa amb un espectacle de carrer

“Som de Plutó i venim a la Terra per portar pau i amor.” Aquest és el missatge que tres alienígenes que tot just acaben d'aterrar al nostre planeta pretenen fer arribar a la humanitat. Van començar per Bèlgica, ara fa uns dies, on, malgrat que van intentar passar desapercebuts entre la multitud, van acabar congregant al seu voltant multituds. Una repercussió que no ha passat desapercebuda al Festival Internacional de Teatre Infantil de Haifa (Israel), un dels certàmens especialitzats en aquest àmbit més importants, que els ha convidat a participar-hi durant els tres dies que dura. El festival se celebra del 4 al 7 d'abril.

Un dels alienígenes, que resulta que és gironí, ens explica, abans de partir, algun dels secrets que s'amaguen rere aquestes misterioses criatures. Es tracta de l'actor i clown Nanu Ferrari, originari de Banyoles i resident a Lloret de Mar des de fa anys, que, després de passar un càsting i atesa la seva capacitat per desenvolupar personatges, ha estat el tercer seleccionat per donar vida a aquest trio d'alienígenes al costat de l'argentí Miguel González Mimo Chispa –especialista en pantomima– i Luis Miguel Pardo, l'ideòleg i impulsor de l'espectacle de la companyia Insòlits .

“La veritat és que estem entusiasmats. No sempre un festival d'aquestes característiques t'escull perquè hi puguis participar i més pel fet que hi anem per portar un missatge de pau”, explica Nanu Ferrari, que també detalla que la clau d'aquest espectacle de carrer és que “transmetem molta energia i bon rotllo”. Això i que la vestimenta està molt ben aconseguida, amb làtex d'última generació i dotada d'uns mecanismes que permeten fer parpellejar els ulls gegantins, moure els llargs dits de les mans i, fins i tot, comunicar-se internament –a través d'un sistema de transceptors– per aparentar davant d'un públic estupefacte el poder de la telepatia. Tot això acompanyat d'una coreografia assajada que els permet ballar i fins i tot improvisar segons la música que sona.

El primer contacte amb públic el van tenir en un petit festival de carrer a Bèlgica i la reacció de la gent “va ser una passada”, en paraules de Ferrari. “La química que s'estableix, sobretot amb el públic familiar, és excepcional; els nens no paraven d'apropar-se per tocar-nos”, remarca. A Israel, tal com avança, tenen previst relacionar-se i comunicar-se en anglès o en un llenguatge onomatopeic.

Luis Miguel Pardo, l'actor i director de l'espectacle, manifesta, per la seva banda, que viu un “somni”. De fet, ja havia treballat per a Pallassos Sense Fronteres fent de voluntari per al tercer món i per a nens i nenes de Palestina, expressa que ara es trobaran “amb els infants de l'altre costat, però el missatge de pau i alegria és per a tothom”: “La nostra tasca és treballar amb la infància, sense discriminacions.”

Abans, a Sant Martí

Abans de partir amb la nau extraterrestre, Manu Ferrari passarà uns dies a les Mines d'Osor, on aquests dies s'està rodant la pel·lícula Sant Martí, del tàndem David Callahan Ruiz i Albert València. Hi interpreta un paper secundari, de cambrer mal cuat, un dels habitants de Sant Martí, un poble fictici on va a parar una colla de joves de l'anomenada generació perduda que es trobaran immersos en un món rural extrem. Joan Massotkleiner, Paco Moreno i Víctor Petit són altres dels actors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà