Cultura

Un Conservatori ampliat per la rentrada de setembre

Les obres de renovació representen una inversió de 10 milions d'euro

Les obres del Conservatori de música de Perpinyà haurien de ser acabades d'aquí a pocs mesos i permetre que una infraestructura nova i força molt més gran que l'antiga pugui acollir els alumnes i els músics al setembre que ve. Els treballs que inicialment s'havien de finalitzar al març 2015, han pres unes quantes setmanes de retard degut a la magnitud i la complexitat del projecte. Els vianants que passen pel carrer Foch ja poden mesurar tota l'amplada de la renovació amb les construccions noves que ja han sortit de terra. Aquestes obres representen un cost de 10 milions d'euros, el que consisteix en una inversió conseqüent en aquests temps de restriccions financeres. Pel director del Conservatori, Daniel Tosi, « sempre és més dificil de construir sobre edificacions antigues, però no podíem desembarassar-nos de l'existent que és ben conceptualitzat per a la pràctica de la música. D'altra banda, la voluntat dels responsables de Perpinyà Mediterrània, la Comunitat d'Aglomeració, era d'edificar el conservatori nou al centre del barri Sant Mateu, per fer-ne un pol d'atracció i contribuir a realçar la imatge del barri i centre de la ciutat.»

Fins a 1500 estudiants

Els nous locals podran acollir fins a 1500 estudiants i 150 professors. S'estén sobre una superfície de 4000 m2, repartida en tres edificis: l'edifici d'origen rehabilitat i dues noves construccions. Serà equipat amb quatre grans sales de música, una mediateca, dos estudis de dansa, setze noves sales de pràctica musical i permetrà de completar l'espai que se podia dedicar fins ara als diferents gèneres de música (fins a 18 departaments diferents). Exteriorment, el Conservatori també renovarà la seua imatge de marca. El pol nacional d'ensenyament superior de música es beneficiarà de façanes de fusta i metall sobre les quals equalitzadors s'aniran animant durant el dia, com una platina de discos, al ritme de les obertures i tancaments de les persianes. El projecte arquitectural connecta cada edifici per una coberta sobra la qual es troben plafons fotovoltaics en forma de notes de música. L'accés al conservatori es farà per a una plaça oberta a l'espai públic. El projecte s'emmarca en les obres de renovació immobiliàries «Les Illes del Conservatori» que respecta totalment les normes europees.

Gisela XERRI. (estudiant de 1er any de Llicenciatura d'Estudis Catalans, IFCT, Universitat de Perpinyà, UE Traducció i Llengua de la comunicació).

Article publicat segons el conveni entre El Punt Avui i l'UPVD



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.