cultura

Tres dies de Vinyoli en el Festival Domini Màgic

La segona edició inclou des d'avui a Santa Coloma recitals, concerts i visites als espais especials pel poeta

Santa Coloma de Farners es vesteix de gala per ser la seu de la segona edició del Festival Domini Màgic de Poesia. Tres dies d'actes, concerts i recitals i que repassaran l'obra del poeta Joan Vinyoli (1914-1984), que va fer llargues estades a Santa Coloma. “És un festival eclèctic i que aquest any repassa altres literatures [en referència a Paul Celan]”, destaca Pep Solà, filòleg i un dels organitzadors del festival.

Un espectacle de poesia a la biblioteca Joan Vinyoli dóna avui el tret de sortida al festival. Avui al vespre (a les 8), a la biblioteca, la poeta Laia Noguera i l'actriu Mireia Chalamanch recitaran a dues veus.

Els actes de demà començaran a 2/4 d'11 del matí, amb un itinerari poètic al parc de Sant Salvador. A la tarda (a 2/4 de 5), al Jardí de la Casa de la Paraula, es presentarà el llibre Tot esperant la riuada, de Roger Vilà Padró, amb l'autor i el cantant Xavi Múrcia. Múrcia acaba de publicar el tercer disc, A través de Vinyoli.

Formosa recita Vinyoli

La presentació a la Casa de la Paraula de demà inclourà un repàs de poemes: Feliu Formosa recitarà Vinyoli i Arnau Pons, l'alemany d'origen jueu Paul Celan. “És el primer cop que Formosa recitarà Vinyoli a Santa Coloma. Hi ha vingut a parlar d'ell, però a recitar”, destaca Solà.

Pons repassarà la biografia de l'autor de Fuga de mort, en què al·ludeix a la seva experiència en l'Alemanya nazi. Després dels poemes, Isabel Garcia Canet, de Pego; l'esmentat Pons, de Felanix, i Àngles Marzo, de Lleida, protagonitzaran Veus de la terra, amb diferents parlars dels Països Catalans.

Diumenge, hi haurà excursió i lectura de poemes pels indrets més valorats per Vinyoli, com ara el parc de Sant Salvador, el turó del Vent, la gorga d'en Vilà i els gorgs de Penjacans. I al final, recital d'Albert Roig al Turó del Vent. L'Ajuntament de Santa Coloma, la Diputació, la càtedra Joan Vinyoli de la UdG i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen el festival.

LA FRASE

Allò que singularitza el festival són els llocs que van propiciar la descoberta de la poesia en Vinyoli
Pep Solà
filòleg i membre de l'organització del festival

LA DATA

26.04.15
és el dia que
s'acaba la segona edició del Festival Domini Màgic. Diumenge hi ha excursió i recital al turó del Vent.

Presentació del CD del poeta

L'Auditori serà l'escenari demà a la nit (a les 10) del concert Santa Coloma canta Joan Vinyoli. Hi participaran J. Saurina, M. H. Tolosa, J. Solà, R. Massaguer, R. Galdon, Dr Freud, Tre River Frogs i Els Cantaires de Farners. Tots els protagonistes presentaran el CD dedicat al poeta. A 2/4 de 12 de la nit al bar Sport, hi haurà una jam poètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona