cultura

Miquel Pairolí es fa present a la festa

Una seixantena de persones van llegir fragments dels dietaris de l'escriptor

Aquest 2015 hauria fet 60 anys

Aquest 2015 hauria fet seixanta anys i potser ho hauria celebrat, com explicava d'un altre aniversari al dietari Octubre, amb un dinar tranquil amb la seva mare en un restaurant de Palafrugell. Això, desgraciadament, ja no és possible, però els seus lectors es resisteixen a deixar de felicitar-se per tots els altres aniversaris que Miquel Pairolí (Quart, 1955-2011) va ser a temps de regalar-los. Ahir, doncs, van voler commemorar aquests seixanta anys rodons amb una lectura pública de fragments dels tres dietaris que va publicar aprofitant que el primer d'ells, Paisatge amb flames, també compleix 25 anys.

La trobada, organitzada per la Casa de Cultura, l'Ajuntament i la Universitat de Girona, va atraure al llarg del matí una seixantena de lectors, entre ells la germana, Fina Pairolí, que es van anar rellevant a l'escenari muntat a la plaça del Vi per fer present Pairolí a través de fragments escollits dels llibres Paisatge amb flames (1990), Enigma (1999) i Octubre (2010), que componen de fet una unitat formal considerada unànimement la culminació de l'obra de l'escriptor i articulista. La lectura, com en les tres anteriors edicions d'aquesta iniciativa impulsada el 2012 per recordar un autor per Sant Jordi (els altres anys han estat Josep Pla, Joaquim Amat-Piniella i Joan Vinyoli), la van obrir polítics coneguts, entre ells l'alcalde, Carles Puigdemont; el conseller Santi Vila, la parlamentària Marina Geli, i Pia Bosch, Àngel Quintana i Maria Mercè Roca. També hi van participar Martí Peraferrer, Sebastià Goday, Isabel Oliva o Josep Radresa, a més de desenes de ciutadans anònims. Lluís Freixas, tècnic de la Casa de Cultura, va dir que, a diferència de les altres trobades, aquest any els organitzadors no havien hagut d'omplir cap buit, “potser perquè Pairolí era especialment estimat o perquè l'activitat ja és més coneguda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència