cultura

Suzanne Vega i Chucho Valdés, a Sons del Món

Hi actuaran en exclusiva a Catalunya, com també ho farà Chambao

Hi haurà tres concerts ‘entre vinyes'

La vuitena edició del festival Sons del Món “ha donat un important pas endavant en la programació musical” –tal com ho va remarcar ahir el seu director, Xavier Pascual (Promo Arts)– amb artistes internacionals com ara la cantautora nord-americana Suzanne Vega, que actuarà el 17 de juliol en format de trio a la Ciutadella de Roses, i el mestre cubà Chucho Valdés, que actuarà tot sol amb el seu piano a la plaça de la basílica de Castelló d'Empúries, el 31 de juliol. Seran dos concerts únics a Catalunya, com també ho serà el de Chambao, el 25 de juliol a la Ciutadella de Roses, on el grup La Mari avançarà alguns temes del seu nou disc.

El programa del festival, presentat ahir a Els Jardins de La Mercè, de Girona, es completa amb Andrea Motis i Joan Chamorro Group, a Castelló, i Blaumut, a Roses, més la Soirée vi & music inaugural amb la cantant i també sommelier Sara Pi, i tres concerts de petit format en diferents cellers (Música entre vinyes), a càrrec de Roger Mas, Gemma Humet i Laia Vehí. Aquest any no hi haurà cap concert a Vilabertran, on va néixer el festival.

Sons del Món es presenta com “un festival pioner en el maridatge entre músic, vi i entorns patrimonials de luxe”, segons Pascual, acompanyat ahir per Xavier Soy, vicepresident de la Diputació; Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, patrocinador principal del festival, amb la Ruta del Vi DO Empordà, i l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan. El festival té un pressupost de 200.000 euros.

Un any més, la sommelier Laura Masramon ha triat un vi de la Ruta del Vi DO Empordà per a cada artista participant: el Xot 2012 del celler Vinyes dels Aspres, per al jazz del Motis i Chamorro Group; el Cartesius blanc 2013 del celler Arché Pagès, per a Blaumut, que presentarà el seu segon disc, El primer arbre del bosc, i el vi blanc Mosst 2014 del celler Masia Serra, per a Suzanne Vega, autora en els anys vuitanta de grans èxits com ara Luka, que l'any passat va publicar Tales from the Realm of the Queen of Pentacles. Masramon també ha seleccionat el vi Mas Vida 17 2013 de Bodegas Mas Vida, per al concert de Chambao, i el Comafredosa 2011 del celler Hugas de Batlle, per acompanyar el jazz llatí de Chucho Valdés.

En els tres concerts a la Ciutadella de Roses, hi ha una zona preferent amb aforament restringit a unes 150 localitats, on hi ha barra lliure del vi seleccionat per a l'ocasió, per una entrada que costa entre 30 i 35 euros. En el concert de Roger Mas al celler Vinya dels Aspres de Cantallops, els cinc euros del preu de l'entrada inclouen una copa de vi, i prèviament a tots els concerts de Castelló i Roses s'han programat diversos tastos de vins de la DO Empordà, al convent de Santa Clara i el museu de la Ciutadella, respectivament, amb un preu de sis euros (20 h).

La gastronomia també té un pes destacat en el festival, a través dels dos sopars concerts en cellers, protagonitzats per les cantants Gemma Humet i Laia Vehí, i dels menús especials que oferiran diversos restaurants de Roses i Castelló d'Empúries els dies dels concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona