cultura

Mara Aranda ha presentat el repertori sefardita a la Font de la Figuera

Amb una vintena de discos publicats i 25 anys de trajectòria musical, Mara Aranda està considerada una de les grans dames de la Mediterrània, ambaixadora de les seues cultures tradicionals

La investigadora i intèrpret de música sefardita Mara Aranda ha presentat a la Font de la Figuera el seu darrer treball i proposta musical. Amb 25 anys de trajectòria musical a l'esquena, la cantant suma actuacions en els principals escenaris d'Europa i ara arriba al teatre Joan de Joanes amb un repertori dedicat a la música sefardita, “Sephardic Legacy”.

L'ajuntament de la Font de la Figuera col·labora any rere any amb una de les actuacions emmarcades en els Concerts de Primavera que organitza la S.M. La Lira Fontiguerense. Aquest any, a través del SARC, s'ha fet possible sentir la potent i encisadora veu de Mara Aranda, una cantant que ha sabut musicalitzar la història dels valencians perquè es mantinga en la memòria.

Amb “Sephardic Legacy” busca la sonoritat d'instruments de la tradició medieval espanyola juntament amb altres del nord d'Àfrica i també de la zona oriental de la Mediterrània. A més, segueix l'exemple del poble sefardita, el qual va adaptar les seues músiques a l'estil i els instruments propis de les zones geogràfiques on novament es van establir. Una actuació que s'ha emmarcat en el Cicle de Concerts de Primavera que enguany celebra la seua 17 edició la S. M. La Lira Fontiguerense.

Per a Mara Arandaha estat aquesta la seua segona visita a la Font de la Figuera, després que el passat dijous realitzà un concert didàctic amb instruments musicals, medievals i tradicionals al CEIP Mare de Déu dels Xics, explicant-los a les i els xiquets “les històries de la història”. En paraules de la cantant, “rèpliques exactes d'instruments com el Organistrum, originari del s. XII, és una peça per ser tocada per dos persones alhora, símbol de l'amistat i fraternitat. D'aquesta manera, donem a conèixer instruments sonors i obres d'art”.

Quan Mara Aranda parla del seu repertori afirma: “sempre m'han interessat la música i la història, per això m'agrada fer música sefardita, de trobadors, antiga, medieval... totes elles són un substrat cultural molt important. La música necessita una ànima i aquesta ànima la troba en la història”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona