Dénia mostra una mirada sobre l'expulsió dels moriscos ben completa

Imatges de la Dénia de 1609, data en què els primers moriscos van ser expulsats d'Espanya per ordre de Felip III, el port de la ciutat, des d'on van eixir les primeres naus que transportaven els expulsats fins a terres africanes, material relacionat amb el duc de Lerma, favorit del rei i marqués de Dénia, i més de cent obres d'art, entre gravats, llibres, peces d'armament, sigil·lografia i utensilis de l'època, conforma l'exposició organitzada pel Museu Arqueològic que es mostra en el centre d'art l'Estació.

Més del 99% del material exposat procedeix de fons propis i el conjunt servirà per a donar una mirada al fet històric, de què enguany se celebra el 400 aniversari, des de la perspectiva de Dénia. El recorregut inclou sis blocs temàtics: l'obra Crónica de la expulsión de los Moros de España, del dominic Jaime Bleda, dedicada al duc de Lerma; L'expulsió del Regne de València; La geografia i identitat dels moriscos; La rebel·lió de Laguar; Com era Dénia en 1609 i Els detalls de l'embarcament en el port de Dénia i l'arribada a terres d'Orà.

Com a complement de la mostra es realitzarà una campanya de difusió amb visites guiades per a escolars a fi que siga l'alumnat de la vila el que conega i valore aquesta realitat històrica de la qual se celebra el quart centenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.