L'Ajuntament de Torrent restaura els Arquets del barranc de l'Horteta

Es tracta d'un projecte que va començar, ara fa deu mesos, amb les tasques d'eliminació de la malesa circumdant i de la runa que hi havia dins la séquia i que interrompia el curs de l'aigua, fet que provocava l'erosió del monument. Tot just fa unes setmanes, han començat els treballs de restauració, que està previst que acaben al novembre.

L'Ajuntament hi ha invertit 89.000 euros que, junt amb els 30.000 euros procedents de la Conselleria de Cultura han servit per a cobrir el cost de la recuperació d'aquest element del patrimoni històric de la localitat.

L'aqüeducte dels Arquets forma part de la riquesa monumental d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta i el grau de degradació resultava bastant preocupant. És per això que l'Ajuntament realitza aquesta intervenció, que el consolidarà com monument històric de la vila, situat al camí de Xarco Sec, en la partida de la Contienda, que antigament aprofitava per a acostar l'aigua a un nucli poblacional mudèjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.