cultura

Castelló es mobilitza pels 25 anys de Terra de Trobadors

Una trentena d'entitats i 23 companyies presentaran prop de 200 actuacions amb nous espectacles i recreacions històriques

El festival coincidirà amb la inauguració del Museu d'Història Medieval

L'efemèride dels 25 anys d'existència del festival i la capitalitat de Castelló en el comtat d'Empúries del segle XI seran els dos grans eixos de l'edició d'enguany de Terra de Trobadors. Del 10 al 13 de setembre, una trentena d'entitats locals i 23 companyies tornaran a convertir carrers i places de Castelló en una vila medieval, amb espectacles, concerts, tornejos, oficis, un mercat i, fins i tot, moneda pròpia. La celebració dels 25 anys del festival vol ser sonada, però respectant els principis bàsics que han fet l'èxit i l'originalitat d'aquesta manifestació. L'alcaldessa, Asssumpció Brossa, els va recordar ahir en la presentació d'aquesta nova edició: una recreació de l'ambientació medieval amb rigor històric, que combina aspectes lúdics, acadèmics i divulgatius.

Entre les novetats d'aquesta edició, es farà una presentació del festival a Empuriabrava –una setmana abans de la inauguració– amb una primera recreació de l'arribada per mar d'uns pirates que pretenen saquejar el veïnat.

El dia 10, el plat fort dels primers actes del festival serà la inauguració del Museu d'Història Medieval de la cúria presó. Durant els tres dies següents, a banda dels concerts, les conferències, les col·laboracions acadèmiques amb la UdG i els tallers que es combinen amb les activitats de carrer, s'incorporaran novetats com la projecció en directe sobre els murs de la basílica dels espectacles que es faran a la plaça, per facilitar la visió de les activitats entre el públic.

Les 23 companyies que actuaran en aquesta edició –entre les quals dues de franceses– seran les encarregades de recrear els combats, els tornejos i els balls. Assumpció Brossa, però, també recalca que la XXV Terra de Trobadors vol homenatjar més especificament la trentena d'entitats locals que, segons va dir, “són l'ànima del festival” i que han garantit la continuïtat de Terra de Trobadors durant 25 anys.

LA DATA

10.09.15
Inauguració del XXV Terra de Trobadors i del Museu d'Història Medieval de Castelló d'Empúries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’OC·CA: música en llibertat

Cardedeu
Mayte Martín
Cantant

“La maduresa et fa valorar més l’essència de les coses”

Barcelona
La crònica

De qui va aprendre Donald Trump?

literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona