cultura

La crònica

Homenatge a la força i l'emoció de la veu de Piaf

“No hi ha cap diferència entre la reacció del públic francès i la del públic d'arreu d'Europa; és increïble, però, a pertot on anem, el públic se sap de memòria les cançons d'Edith Piaf”, va explicar Anne Carrere als periodistes diumenge, després de la seva actuació a Peralada. Bona part de les 500 persones que van omplir la platea de l'auditori de Peralada s'havien desplaçat des del Rosselló, però, fins i tot per als catalans que potser no entenien totes i cada una de les cançons la força del repertori de Piaf i la potent interpretació que en va fer Anne Carrere van justificar amb escreix els llargs aplaudiments. En l'espectacle Piaf, The Show, Anne Carrere no només plasma a la perfecció la veu i la silueta de Piaf, sinó que transmet l'emoció i l'esperit que traspua de cada cançó, recorrent la vida plena de turbulències i passions d'una artista que va iniciar la seva carrera amb la cançó de carrer, en els barris populars i foscos de París (quan encara no eren una postal turística), i que va acabar triomfant als més grans escenaris. Carrere s'implica en l'homenatge que fa a Piaf fins al punt d'emocionar-se a l'escenari, com va passar diumenge a Peralada deixant escapar una llàgrima en la interpretació de Hymne à l'amour. Molt aplaudides també van ser peces que ja són clàssics de la cançó francesa com La Foule,La vie en Rose i l'indispensable Non, je ne regrette rien.

L'espectacle Piaf, The Show va arribar diumenge al castell de Peralada després de tres dies de funcions al juny al Tivoli Barcelona, i enmig d'una gira que recorre Europa i Amèrica des de principi d'any i que culminarà al desembre a París emmarcada en els actes de celebració oficial del centenari del naixement d'Edith Piaf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia