cultura

Set punts de Girona, afectats 15 dies o més per ‘Joc de trons'

Són sobretot zones d'aparcament com ara les places Sant Domènec, dels Apòstols, Lledoners i Sant Pere

Els carrers Bellaire, la plaça dels Jurats i el carrer Ferran el Catòlic són els altres tres

El pla de rodatge de Joc de trons a la ciutat de Girona ja està tancat, i la productora i l'Ajuntament el van comunicar ahir al matí als representants veïnals i de comerciants del Barri Vell. Un total de quinze punts del barri, set dels quals durant més de quinze dies, tindran afectacions al llarg de les tres setmanes i mitja que van des de dilluns vinent –quan comencen els preparatius al carrer Bellaire, la plaça dels Jurats i el carrer Ferran el Catòlic– fins al 16 de setembre, dia previst de finalització del rodatge. La informació facilitada per l'Ajuntament a l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, l'Associació de Bars i Restaurants del Barri Vell i l'Associació de Veïns del Barri Vell, inclou les dates d'afectació, però no els horaris concrets. El consistori es compromet a donar aquesta informació a mesura que s'acosti el moment de l'ocupació de cada un dels espais que comporta l'activitat, des de la seva preparació fins al desmuntatge.

Nous espais afectats

Al programa d'afectacions que el consistori va presentar en un primer moment se n'hi han afegit unes quantes. Una és la zona de càrrega i descàrrega de la plaça de l'Oli. S'ocuparà dos dies però serà, asseguren, l'única zona de càrrega i descàrrega afectada al barri. També hi haurà incidència a la plaça dels Apòstols –tot i que aquesta afectació ja es deduïa del plànol presentat per l'Ajuntament, en què es mencionava el carrer del Bisbe Cartañà– i la plaça dels Lledoners, així com la plaça Sant Domènec. També es limitarà la circulació a la pujada de Sant Feliu. Un darrer punt que no constava en la primera previsió d'incidències és la plaça de Sant Pere. Part dels aparcaments de la plaça es reservaran des del 30 d'agost fins al 16 de setembre a la productora. Aprofitant el rodatge, l'Ajuntament una prova pilot a la plaça de Sant Pere. Consistirà en l'establiment d'un sol sentit de circulació al carrer, del carrer de la Barca cap al carrer de Pedret.

Reunions periòdiques

La d'ahir al matí va ser la primera de les reunions previstes entre els responsables municipals i els del rodatge i els representants de les entitats de comerciants i dels veïns. El propòsit és que les trobades tinguin una periodicitat setmanal fins que finalitzi el rodatge. Les àrees de l'Ajuntament implicades en la gestió de les afectacions són Cultura, Mobilitat, Policia Municipal, Urbanisme, Sostenibilitat i Alcaldia.

LES XIFRES

15
espais
de la ciutat seran finalment els afectats un moment o altre pel rodatge, segons el calendari previst.
3,5
setmanes
duraran les afectacions en un punt o altre del Barri Vell, segons la previsió de la productora, HBO.

LA DATA

24.08.15
començaran
les primeres efectacions. Seran als carrers Bellaire i Ferran el Catòlic i la plaça dels Jurats.

Girona podria ser la seu de King's Landing

Nuri forns

HBO ha confirmat que aquesta temporada no filmaran a Dubrovnik, que durant les cinc temporades que s'han emès de Joc de trons, ha estat on s'ha ubicat la principal ciutat de la sèrie, King's Landing. Això fa pensar que el Barri Vell de Girona podria donar vida no només a Oldtown o Braavos, com s'havia especulat fins ara, sinó que podria ser el nou King's Landing, fet que situaria Girona al cor de la sèrie, i probablement hi portaria molts més personatges centrals de la saga. El rodatge a Girona, del 3 al 18 de setembre, pràcticament coincideix en el temps amb el rodatge en un altre emplaçament català, al castell de Santa Florentina de Canet de Mar, on es filma del 9 al 22 de setembre. El fet que coincideixi en el temps suggereix que la unitat de filmació podria ser completament diferent de la de Girona.

Quatre-centes persones

Tot i que les afectacions començaran dilluns, ja fa dies que hi ha gent treballant per a la sèrie a la ciutat. Concretament una cinquantena de persones estan des de fa uns dies a Fira de Girona preparant vestuari i altres elements. Es preveu, però, que aquest nombre creixi molt i siguin unes quatre-centes les persones que estaran a la ciutat els dies del rodatge. Moltes hi passaran les tres setmanes, amb la consegüent activitat econòmica que es pot generar en diversos àmbits, com manifesten que ja noten alguns establiments de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA