cultura

Albaida obre oficialment el Centenari Messa

La vila ret homenatge al pintor i creador plàstic que va corprendre el mestre Segrelles

La vila d'Albaida viu hui diumenge 4 d'octubre, els actes del Centenari “Messa” que encara hauran de completar-se durant la resta de l'any.

A les 11 hores està previst el descobriment d'una placa commemorativa a la casa natalícia d'aquest creador plàstic que va saber corprendre el mestre Segrelles des del primer moment.

A les 12 hores hi ha previst l'acte de presentació del Centenari i el lliurament dels premis del primer Certamen de Murals “Messa”.

Aquest acte, disposarà d'una part musical que correrà a càrrec de Rafa Soler Vilaplana, al piano; Dos + Dos Quartet i els dansaires Toni Aparisi i Santiago Sempere. Tot seguit, s'inaugurarà l'exposició de “Messa”.

Quant al Certamen de Pintura Mural, han estat seleccionats pel jurat, Vincent Company Van Der Speck, Pepe Llorens Insa, Alejandro Serrano Orellano, Agustín Soler Calatayud i Blai Tomás Ibáñez.

Aquests seleccionats realitzaran un treball inspirats en l'obra de l'artista “Messa” que pintaran en murs de la població.

S'ha de dir però que elpassat mes de febrer, el consistori d'Albaida va aprovar declarar aquest 2015 “l'any Messa”, en homenatge al pintor albaidí Francesc Sempere Fernández de Mesa. Conegut popularment com a “Messa”, del que es compleix ara el centenari del seu naixement.

La proposta tingué el suport de tots els partits polítics i s'afig al conjunt d'actes commemoratius dels mesos vinents.

Els més prestigiosos crítics d'art asseguren que Francesc Sempere “Messa”, és l'artista de la singularitat, que no es reclou en un estil tancat, sinó que fa una obra heterogènia, plena d'un alt sentit de l'experimentació, on les influències semblen provenir d'autors i de moviments molt diversos cronològica i geogràficament. Ja en plena maduresa vital, quan molts artistes cauen en la repetició, en la creació horitzontal, Francesc Sempere viu l'art amb una intensitat renovada, amb verticalitat.

Francesc Sempere, ha estat un pintor d'avantguarda. Les seves obres parlen per ell. El pintor ha comprès que en art, no hi caben els afalacs que massa sovint desnodreixen la vigoria de l'impuls creador.

Amb motiu d'aquest centenari del naixement de “Messa” ha estat oberta una pàgina web que recull obra, currículum, notícies i propostes de la fundació que li fa de suport a l'artista albaidí i es pot trobar amb www.messa.es



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona