cultura

Alcover dobla els assistents a la 13a Fira de Bandolers

Els organitzadors fan un balanç “espectacular” de l'edició que ha aconseguit atraure més públic de les tretze que s'han celebrat fins ara

El sopar de dissabte va aplegar més de 800 persones

La tretzena edició de la Fira de Bandolers d'Alcover va cloure ahir el gros dels actes amb un balanç “espectacular”, en paraules de la regidora responsable de la fira, Carla Miret. L'organització vol ser prudent amb les xifres, però considera que si la passada edició va ser un èxit amb uns 10.000 visitants, enguany “molt possiblement s'ha doblat”, assegura Miret. “Potser perquè el temps ens ha acompanyat però ben segur que és l'any que s'ha vist més ple.”

Dos elements certifiquen la important afluència de visitants. D'una banda, la satisfacció que mostren els restauradors d'Alcover. De l'altra, l'increment de públic als espectacles teatralitzats. Miret felicitava els actors per una posada en escena que no havia vist mai, “la qual cosa significa que ha vingut molta més gent de fora que altres vegades”, remarca la responsable de la fira. Amb tot, també són molts els visitants, principalment dels municipis de l'entorn, que repeteixen l'experiència.

Segons Carla Miret, tant la nova representació de divendres a l'església vella com les diferents escenes teatrals que s'han anat fent al llarg dels tres dies han tingut centenars de persones entre el públic. També el concert de la primera nit amb Hotel Cochambre a la plaça Nova.

Entre les novetats d'enguany hi ha hagut la diada castellera, que també ha omplert la plaça del Portal. Una incorporació que Miret assegura que es mantindrà com a cita en les properes edicions de la fira. La proposta del Túnel del Temps que oferia la companyia de teatre La Resclosa també ha hagut de fer tres sessions més de les previstes per atendre tot el públic que s'ha interessat per l'experiència.

I a l'hora de tancar aquesta edició, la vila es preparava per a una altra de les novetats d'aquest any, el Bandoler Sound Festival, amb més de mitja dotzena de discjòqueis oferint música de diferents gèneres. El nombre d'entrades anticipades venudes pronosticava un pavelló ple.

Però si l'afluència de públic ha estat molt destacada, Miret també posa en relleu el nombre de persones que han col·laborat perquè la Fira de Bandolers fos reeixida. La seva responsable ha destacat l'esforç que hi ha posat tothom, des dels treballadors de l'Ajuntament fins als voluntaris passant pels actors.

Aquesta voluntat de participació dels veïns també ha quedat palesa a La Bandolerada, en què es convida els més petits, i els que no ho són tant, a assistir a la plaça Nova amb una disfressa de bandoler. La proposta ha superat les previsions que havia fet l'organització i més de tres-cents infants acompanyats de pares i mares han sortit a participar-hi.

Alcover, que ahir també va celebrar la Festa de la Mare de Déu del Remei, continua avui amb els darrers actes de la fira. Després d'una visita guiada pel riu Glorieta per conèixer el patrimoni industrial, a les 10.30 h, entorn de la plaça del Portal, s'obrirà la mostra d'oficis i arts tradicionals. A la una del migdia hi ha prevista una batucada i a les 18.30 h, un espectacle de màgia.

Finalment, a les set de la tarda, una cantada d'havaneres clourà els actes de la Fira de Bandolers d'enguany. Ho farà en espera de divendres vinent, quan la vila d'Alcover començarà a celebrar la seva festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia