El grup Txala treu a la venda «El brot», un disc nou que experimenta en el camp de les percussions

El grup Txala, integrat per músics de les comarques tarragonines, acaba de treure al mercat el disc El brot, un àlbum amb temes de creació pròpia que experimenta a l'entorn del camp de les percussions, la seva especialitat.

Promocionats per la companyia Batall Produccions, de Valls, i actualment sota el sopluig de la discogràfica barcelonina Satélite K, els Txala prenen com a punt de partida del nou disc la combinació de sonoritats tradicionals i modernes. L'espectacle que proposen en aquest nou treball, que els seguidors de la banda ja van tenir ocasió de veure en directe durant les festes de Santa Tecla a Tarragona, és un reclam sonor ple de matisos. Incorpora temes «frenètics», com els qualifica el grup, i que es poden reconèixer en títols com El camí d'Hanníbal o D'un roig encès, però també deixa lloc per a composicions més «delicades» com ara Nana lluna i Aurea, que endinsen el públic en camins no gaire habituals en els espectacles musicals. «El brot demostra la maduresa d'una formació absolutament consolidada, que amb el component de les txalapartes és diferent de qualsevol altra proposta del panorama musical», asseguren els representants del grup.

El grup va néixer l'any 2001, quan el nucli dels seus components començava a treballar en la construcció de la primera txalaparta, i dos anys després els Txala es van presentar en societat en la quarta edició de la Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa amb quatre txalapartes, totes construïdes pel mateix grup, utilitzant materials com ara la pedra, el ferro i la fusta.

La música dels Txala va ser utilitzada en la gravació de la banda sonora de la pel·lícula El lobo, d'Eduardo Noriega, i també per a l'enregistrament del DVD promocional de la campanya per a la candidatura de Tarragona com a capital cultural europea el 2016.

El grup de músics de Txala l'integren Nadó Taló, de Tarragona (txalapartes); Siscu Aguilera, de Torredembarra (txalapartes); Isidre Sans, de Reus (baix); Guillem Anguera, de Mont-roig del Camp (acordió diatònic); Albert Carbonell, de Reus (violí i percussions); Hèctor Beberide, de Lleida (bouzouki, guitarra, mandola i wistle); David Rincón, de Reus (percussions i txalapartes), i Pepo Busquets, de Reus i amb arrels alcoverenques (bateria i percussions). Els Txala va ser un dels primers grups que van tocar en el Festival de Percussions de Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona