cultura

Calafell vol captar turisme sènior de tot Europa per omplir fora de temporada

La població aspira a aconseguir l'homologació a través del programa Europe Senior Tourism 2015-2016

Ofereix 1.435 places hoteleres de 3 i 4 estrelles

Amb l'objectiu de desestacionalitzar l'oferta turística per omplir els hotels fora de la temporada, l'Ajuntament de Calafell ha iniciat els tràmits per homologar-se com a destinació per acollir turisme sènior d'arreu d'Europa a través d'un programa que la secretaria d'estat de Turisme del govern espanyol va iniciar fa sis anys. La finalitat del programa Europe Senior Tourism 2015-2016 és atraure turistes europeus de més de 55 anys, que viatgin en grup a l'Estat espanyol en temporada mitja i baixa. Salou i el Vendrell són dues de les localitats de la demarcació de Tarragona que ja tenen concedida l'homologació.

Calafell ofereix un total de 1.435 places hoteleres que reuneixen les condicions per rebre turistes procedents d'aquest programa. “L'objectiu prioritari és afavorir l'activitat turística durant tot l'any i, per tant, la creació i el manteniment de l'ocupació en el sector turístic”, explica la regidora de Turisme, Maite González.

La iniciativa vol contribuir també a millorar la qualitat de vida dels ciutadans europeus més grans de 55 anys, mitjançant la participació en viatges i l'intercanvi cultural. L'increment sostingut d'aquest segment de població i el gran potencial que representa per al sector turístic ha obligat a adaptar l'oferta dels establiments. Des que es va posar en marxa, el programa ha portat a l'Estat, fora de temporada alta, uns 150.000 turistes més grans de 55 anys de 16 nacionalitats europees.

Les destinacions que aspiren a homologar-se a través del programa Europe Senior Tourism, a més de tenir un alt grau d'estacionalitat, han d'oferir una capacitat hotelera amb establiments de 4 i 3 estrelles superior, una oferta complementària variada i disponible en temporada baixa i bones comunicacions i connexions que facilitin l'accessibilitat internacional. Turisme de Calafell ofereix, per exemple, un 50% de descompte en el preu del tiquet per visitar els principals monuments del patrimoni històric, així com l'espai de l'auditori amb capacitat per a 400 persones per poder-hi organitzar activitats. L'Ajuntament estima que la inversió municipal en aquest projecte serà d'uns 5.000 euros.

LA XIFRA

1.435
places hoteleres
adaptades a aquest tipus de turisme són les que ofereix el municipi de Calafell.

48.000 pernoctacions al setembre

Els allotjaments turístics de Calafell van registrar, aquest mes de setembre, més de 48.000 pernoctacions. Concretament, 48.030 estades, segons dades extretes del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, de la Universitat Rovira i Virgil. L'ocupació va ser del 47,6%: el 44,8% en el cas dels hotels i el 52,9% en el dels apartaments. Segons aquest balanç, l'estada mitjana en hotels va ser de 3,5 nits. En els apartaments, de 7,3 nits. El preu mitjà de la pernoctació en habitació doble d'hotel es va situar en 78,10 euros.

El 63,2% de les pernoctacions provenien del mercat espanyol i el 36,8% restant, dels mercats estrangers. Els alemanys, els francesos, els holandesos i els russos han estat, per aquest ordre, els principals visitants del municipi, aquest setembre. Els alemanys han preferit allotjar-se majoritàriament en apartaments. En canvi, els altres s'han decantat pel hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona