cultura

La segona edició de Galacticat s'impulsa amb la preestrena de ‘Vulcania'

El film, de la productora de Lars Von Trier, s'ha rodat parcialment a Tàrrega

La segona Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent homenatja els dobladors

La segona edició de Galacticat aixeca el teló avui i es durà a terme durant tot el cap de setmana a Tàrrega. La mostra cerca de consolidar-se com un dels referents de la ciència-ficció i el cinema fantàstic. La preestrena mundial del llargmetratge Vulcania és un bon impuls per posar Galacticat al mapa, més enllà de Ponent.

El film també es va poder veure fa uns dies a Sitges i s'estrenarà comercialment el febrer de l'any vinent. Vulcania ha estat rodat parcialment a Tàrrega. El maig passat, les naus de l'antiga fàbrica metal·lúrgica de Cal Trepat van esdevenir un plató, sota el comandament del director debutant José Skaf. Produïda per Zentropa, vinculada al director danès Lars Von Triers, explica la història dels habitants d'un poble perdut a les muntanyes que viuen dividits entre dos bàndols irreconciliables i treballen en una fàbrica metal·lúrgica. Poca escenografia extra, doncs, li va caldre a Cal Trepat. A més, en el rodatge targarí van participar com a extres membres del grup de teatre local BAT. I és una imatge de Cal Trepat l'escollida per al cartell. David Ferreres, director de Galacticat, assegura: “A Tàrrega, hi ha molta expectació i il·lusió amb Vulcània.” Aquest divendres, el director i part de l'equip de rodatge assistiran a la preestrena als Cinemes Majèstic, on també es projectaran la resta de films de la mostra.

Enguany, Galacticat fa un homenatge als dobladors, amb la projecció del documental Voces en imágenes. Actors de doblatge com la família Mediavilla, que donen veu a Morgan Freeman i Angelina Jolie,; i Lluís Posada, la veu de Johnny Deep, seran dissabte en una taula rodona a Tàrrega. Com en la primera edició, Galacticat no oblida els clàssics del gènere. Així, s'exhibirà la versió completa de Blade Runner i El increíble hombre menguante (1957), entre altres films. La mostra promou també els nous realitzadors, com Eduardo Solà, que hi porta Lunático. “Tàrrega ja és referent teatral, però també ho pot ser en cinema. Obrim l'oferta, que a Ponent està centralitzada a Lleida”, diu Ferreres.

La mostra està organitzada pel col·lectiu Galacticat i l'exhibidora Circuït Urgellenc amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega, entre altres administracions. “Treballem amb passió i sumem suports, com el del festival de Sitges i l'Acadèmia Catalana del Cinema, per gestar projectes pel 2017.”

LA FRASE

Treballem amb passió i sumem nous suports, com el del festival de Sitges, per gestar projectes
David Ferreres
DIRECTOR DE GALACTICAT

Som Cinema, els creadors emergents a Lleida

Som Cinema, la Mostra de Cinema Audiovisual Català, comença avui i oferirà, fins diumenge, una trentena d'obres audiovisuals en diferents espais de Lleida.

L'estrena del certamen, a l'Auditori Municipal Enric Granados, acollirà avui el curtmetratge 2037 i el llargmetratge Nick. La mostra ha rebut 86 produccions procedents dels Països Catalans. Som Cinema és una “plataforma indispensable per afavorir els creadors emergents, que busquen un espai que aculli nou talent”, assegura la regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra. El festival pretén consolidar-se amb el temps com la referència nacional en quant a realitzacions catalanes independents. En aquesta sisena edició, han estat seleccionats documentals com El gran vol, de Carolina Astudillo, premiada a diversos certàmens. També entre els llargmetratges s'hi podrà veure Sonata per a violoncel o No t odo es vigilia, premiat en festivals com el de Sant Sebastián i Les amigues de l'Àgata, guardonada amb el Premi del Públic de Cinema d'Autor de Barcelona. Com a novetat, s'instaura el Premi Arts Audiovisuals IEI pel millor llargmetratge de ficció. La mostra es completa amb tallers i activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

El gironí Joan Jaile publica la novel·la juvenil ‘Thanda Arlooise i el despertar de la màgia’

girona
música

Anuel AA serà el cap de cartell del Mediterranea Festival de Roses

roses
Cultura

Mor Alice Munro, Premi Nobel de literatura el 2013

ARTS EN VIU

Peralada estrena una òpera feminista i un viatge per la música del cine d’Almodóvar

BARCELONA
cinema

Maria Ripoll adapta la novel·la ‘També això passarà’

Barcelona

Buenafuente inaugura l’exposició ‘Naturalment’

blanes
patrimoni

Comença la rehabilitació de l’església se Santa Maria de Sanaüja

Barcelona

Una escriptora gironina, guardonada als Premis Vila d’Ascó

girona
art

El Museu d’Història de Catalunya repassa 50 anys del Viladecans cartellista

Barcelona