cultura

Recordant l'horror

El saló commemora l'aniversari d'Hiroshima

“Era a casa mirant per la finestra i de sobte tot es va tornar de color taronja”

El Saló del Manga s'afegeix als actes internacionals de commemoració del setantè aniversari del bombardeig d'Hiroshima, i dedica a aquest tema l'exposició Mangas nuclears, en què mostra algunes de les obres més importants centrades en l'atac nuclear, especialment Pies descalzos, una historia de Hiroshima, de Keiji Nakazawa, i Infierno, de Yoshihiro Tatsumi.

A més, per tal d'explicar la seva experiència, el saló disposa de la presència de Sadae Kasaoka, una supervivent de l'explosió atòmica. En una entrevista a El Punt Avui, Sadae Kasaoka –que tenia dotze anys en aquell moment– explica: “Jo era a 3,5 quilòmetres del centre de l'explosió. Explicar aquells fets és difícil, però hem d'anar recordant aquelles històries. Molta gent va perdre els pares, va quedar òrfena, va tenir seqüeles. Jo recordo bé aquell moment: era a casa mirant per la finestra i de sobte tot es va tornar de color taronja, els vidres es van trencar i me'n van caure molts a sobre.”

Durant anys va ser incapaç de parlar-ne: “Quan ho intentava em queien les llàgrimes i no podia continuar. Però fa uns anys, sota una escola a prop de casa meva, van trobar uns cadàvers i els infants volien saber què havia passat, volien que els ancians expliquéssim la història, i vaig veure que era la meva missió.”

Una nova aportació a la mitologia de ‘Bola de Drac', també en 3D

Una de les estrelles de la jornada d'ahir del Saló del Manga va ser Tadayoshi Yamamuro, que des que va formar part de l'equip de producció de la sèrie Dr. Slump ha estat vinculat als animes basats en els mangues d'Akira Toriyama. Yamamuro ha dirigit episodis de Bola de Drac Z i One piece, i ha anat al saló a presentar el llargmetratge Dragon Ball Z: la resurrecció de F.

El culte a la mitologia de Bola de Drac és tan gran que ahir, a l'estand de Selecta Visión, s'havien format cues considerables de fans perquè Yamamuro els dediqués làmines i pòsters de la pel·lícula. I avui, a les 17 h, a la sala d'actes 1 del saló, Yamamuro comentarà amb el públic la pel·lícula juntament amb el productor Norihiro Hayashida.

Dragon Ball Z: la resurrecció de F –que representa el retorn del malvat Freezer– es va poder veure en la darrera edició del Festival de Sitges i està previst que s'estreni als cinemes el 6 de novembre. Un dels grans reclams d'aquesta estrena, per als incondicionals de la saga, és que es tracta de la primera pel·lícula de la saga Dragon Ball que s'estrenarà també amb còpies en 3D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA