cultura

Les bandes de música de Banyeres de Mariola inicien la celebració de Santa Cecília

La Societat Musical de Banyeres i l'Agrupació Musical La Nova han iniciat aquest darrer cap de setmana els actes en honor a Santa Cecília, patrona de la música, festivitat que se celebra de forma oficial el diumenge 22 de novembre

L'Agrupació Musical La Nova va començar la celebració en el migdia del dissabte amb un esdeveniment especial com va ser la inauguració de la seua nova “Escola de música Tina Ferre”, nom dedicat a la persona que va facilitar les gestions per a que la banda dispose d'un local annex al d'assaig per als educands.

A l'acte van assistir Albert Girona, Secretari Autonòmic de Cultura i Esport, i Pedro M. Rodríguez, President de la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana. Albert Girona va glossar en la seua al·locució «l'oportunitat de fer més poble amb el que suposa la inauguració d'una nova escola d'educands des del punt de vista educatiu i sociològic», mentre que Pedro M. Rodríguez va destacar «el moment singular que travessa la música de banda al País Valencià amb vora de 600 formacions» En l'acte també van presents els familiars de Tina Ferre, així com representants municipals, familiars dels músics i públic en general.

Ja per la vesprada, ambdues bandes van realitzar l'acte entranyable de recollida d'educands que a partir d'ara passen a ser part activa de cadascuna d'aquestes entitats musicals, fet pel que la Societat Musical comptarà amb 10 nous músics, alhora que a La Nova en tindrà 6 més. El recorregut pels carrers del poble fins acabar l'acte d'arreplegada davant la imatge de Santa Cecília i una missa conjunta en honor de la patrona van posar fi a la jornada.

La celebració d'actes en honor de Santa Cecília tindrà el seu colofó per a La Nova el dissabte 21 de novembre amb un nou Concert Extraordinari, mentre que la Societat Musical oferirà el seu propi el dissabte 28 d'aquest mateix mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Patrimoni

El Museu Castell de Peralada exposa a Madrid una mostra sobre la gènesi de la seva col·lecció

Peralada
lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

barcelona
art

Els promotors del fallit Hermitage de Barcelona negocien ara amb Carmen Thyssen

barcelona
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS