Música

DVD MUSICAL

DAVID CASTILLO

Més restaurats que mai

A propòsit del vídeo promocional de la cançó Rain el 1966, George Harrison va comentar en la pel·lícula The Beatles anthology: “Es podria dir que nosaltres vam inventar l'MTV.” I no anava errat el malaguanyat guitarrista de Liverpool perquè, paral·lelament a les pel·lícules de Richard Lester, els dibuixos animats de Yellow submarine i les provatures que van significar Sgt. Pepper's lonely club i Magical mistery tour, els vídeos promocionals de moltes d'aquelles cançons dels anys seixanta s'han mantingut en el circuit d'internet més brillants i vigents que la majoria dels autèntics videoclips dels anys vuitanta. Per aquest motiu i perquè el grup continua sent un gran reclam comercial, de cara a festes, els responsables de les companyies Apple i Universal han decidit la reedició del recopilatori 1, acompanyat dels vídeos restaurats dels 27 temes inclosos en el volum. Publicat l'any 2000, 1 va vendre en poques setmanes
32 milions de còpies arreu del món, en un nou rècord de vendes del conjunt de Liverpool, el que continua venent més malgrat els 45 anys de la seva dissolució per conflictes personals.

Giles Martin i el seu equip dels estudis d'Abbey Road han mesclat de nou l'àudio per a les 50 pistes a partir dels màsters analògics. A més dels 27 temes del volum que uneix el disc i els vídeos hi ha la possibilitat de comprar una edició especial amb 23 més de restaurats, a més de rareses. En el primer, també podem disposar dels comentaris de Paul McCartney i Ringo Starr, i hi han filmat introduccions. El volum conté notes escrites pel redactor, locutor i escriptor Mark Ellen i notes esclaridores, cançó a cançó, de Richard Havers.

Veient-los entretinguts com un nen, he recordat la sentència de George Harrison: “Els Beatles van salvar el món de l'avorriment.” Tenia més raó que un sant.

1
The Beatles
Discogràfica: Universal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid