cultura

Joan Daniel Bezsonoff guanya el 16è premi Joaquim Amat-Piniella

Convocat per Òmnium Bages i l'Ajuntament de Manresa, el guardó reconeix la millora obra narrativa de temàtica social contemporània

Ha estat premiar per l'obra 'Matar De Gaulle' (Empúries, 2014)

L'obra Matar De Gaulle (Empúries, 2014), de Joan Daniel Bezsonoff, ha guanyat el 16è premi Joaquim Amat-Piniella, que per desè any consecutiu es concedeix a una obra ja publicada. El premi el convoca Òmnium Bages i l'Ajuntament de Manresa i reconeix la millor obra narrativa de temàtica social publicada entre la tardor de 2014 i la tardor de 2015. Joan Daniel Bezsonoff és un escriptor nord-català que viu al petit poble de Nyils, a la plana del Rosselló, i actualment exerceix com a professor de llengua i literatura en un institut.

'Matar De Gaulle' és una novel·la que reconstrueix l'origen, el rerefons social i els preparatius de l'atemptat fallit que un grup d'activistes d'extrema dreta va intentar perpetrar contra Charles De Gaulle el 1962. Bezsonoff fa un retrat físic i sociològic de l'Algèria francesa dels últims temps a partir, sobretot, de la família del comandant Vidal, un militar d'origen català. Parla del drama dels pied-noirs i dels nord-catalans que residien a l'Algèria francesa.

El jurat, format per Genís Sinca, Toni Mata, Llorenç Capdevila, Montserrat Caus i Jordi Estrada, ha decidit,per unanimitat atorgar el premi a l'obra de Bezsonoff. L'escriptor rossellonès s'ha endut el guardó que consisteix en una escultura feta del reconegut escultor manresà Ramon Oms.

L'any 2000 es va convocar per primera vegada el premi de novel·la Joaquim Amat-Piniella, destinat a premiar novel·les històriques inèdites que reflectissin o se centressin en algun gran moviment social i contemporani. Des del 2007, però, el Premi té com a objectiu reconèixer públicament una obra narrativa, novel·la o llibre de memòries, que reflecteixi una preocupació social envers el món contemporani. Es premia una obra publicada durant la temporada anterior, la que es consideri que millor s'adequa als requisits temàtic i lingüístic esmentats i es cregui la més reeixida tant des del punt de vista literari com des del vessant social i històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid