cultura

Recullen 500 firmes per la biblioteca d'Avinyonet

L'agrupació Salvem la Biblioteca diu que hi havia més de 1.800 llibres a l'anterior

L'agrupació de veïns Salvem la Biblioteca ha recollit més de 500 signatures perquè l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós torni a obrir la biblioteca. La reclamació arriba després que el consistori decidís tancar-la i llançar uns 700 llibres al contenidor blau perquè “no tenien valor econòmic”. La setmana passada, durant un ple extraordinari dedicat a aquesta qüestió, el consistori va decidir obrir una sala de lectura per així posar fi a aquesta polèmica. Ara, però, el col·lectiu veïnal afirma que el batlle, Josep Maria Bartolomé, “no ha dit tota la veritat”, perquè, segons la catalogació que tenen, a la biblioteca hi havia més de 1.800 llibres, alguns dels quals eren regals de Quimi Portet i obres de Josep Pous i Pagès, fill predilecte de la vila. “El que volem és que se sàpiga la veritat i que es torni a obrir la biblioteca, tot i que no tingui llibres; ja en buscarem. No és incompatible amb l'espai de cotreball per a emprenedors”, explica un dels membres de l'agrupació, Joan Trayter.

Arran de tot aquest debat, els serveis de biblioteques de la Diputació i la Generalitat de Catalunya ja es van oferir a donar llibres per al nou equipament, però el govern municipal va anunciar que la sala de lectura no se situaria a l'espai de la plaça Pintor Joan Sibecas, on era abans que es tanqués, perquè el grup de cotreball Coworking Rural Salines Bassegoda (el nou servei que va motivar el tancament de la biblioteca) ja s'hi ha instal·lat.

El pas vinent que farà l'agrupació de veïns és lliurar a l'Ajuntament totes les signatures recopilades al principi de la setmana passada. Després del ple extraordinari de la setmana passada i de la polèmica, Bartolomé va proposar l'obertura d'una “sala de lectura”, ha que considera que no es pot tornar a parlar d'una biblioteca atès que en quinze anys l'anterior biblioteca havia tingut cinc usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic