cultura

El FeMAP comença a la Seu d'Urgell amb Vivaldi

El Festival de Musica Antiga dels Pirineus estrena la sisena edició amb producció pròpia

Se suma al 700 aniversari de la mort de Ramon Llull amb músiques d'orient

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) va estrenar divendres la seva sisena edició amb producció pròpia i interpretada per músics del territori o relacionats d'alguna manera amb el territori FeMAP.

El director del festival, Josep Maria Dutrén, va explicar que una de les produccions pròpies s'ha fet amb repertori d'un estranger, Vivaldi, “per trencar una barrera que la gent té amb la música antiga amb una obra més coneguda i de fàcil accés”. La producció s'ha encarregat al violinista lleidatà Joan Espina, i l'orquestra s'ha configurat a partir de músics vinculats al territori pirinenc o lleidatà sempre que ha estat possible. L'altra producció pròpia és un espectacle amb l'actor de Gerri de la Sal, Carles Canut, on s'interpreta un repertori de Boccherini. Dutrén ha assenyalat que “el repertori és la música que escoltava el baró de Maldà a casa seva en les festes que muntava”.

Dutrén destaca que “el Pirineu i Lleida tenen dues grans orquestres amb grans músics, la Julià Carbonell i l'ONCA. Hem elegit músics que han nascut aquí o que estan aquí instal·lats precisament per reivindicar el patrimoni propi del Pirineu”. Assenyala que “el FeMAP té una gran vocació de promoció del territori, els productes, el patrimoni cultural i paisatgístic, enguany hem volgut promocionar els músics d'aquí”. El director ha manifestat que “un festival amb vocació pública ha de fer produccions pròpies, ha d'arriscar i donar a conèixer repertoris més desconeguts”. Assenyala també que hi ha repertori molt desconegut al Pirineu,i en aquest sentit indica que “ a la Seu hi ha molt repertori de Joan Brudieu per descobrir, és una tasca que hem de fer des del FeMAP”.

Entre la resta de concerts, el FeMAP se suma al 700 aniversari de la mort de Ramon Llull amb un concert configurat a partir de les músiques que Llull trobava en els seus itineraris per l'orient, interpretat per la Capella de Ministrers. El festival s'ha sumat també a la celebració dels 25 anys de la formació Música Reservata de Barcelona, “que encara no havien estat mai al FeMAP”. La mosta proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis com al nivell artístic de les formacions. Amb 43 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord, el FeMAP esdevé el festival de música antiga de major magnitud d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA
cinema - drama

‘Thriller’ coreà amb segell femení basat en fets reals

cinema - drama / biografia

Maria Montessori, una pedagoga revolucionària

cinema - animació / comèdia

Garfield surt de la zona de confort de gat casolà

cinema - cinema bèl·lic

Russell Crowe rescata soldats a Filipines

cinema - drama

Hamaguchi signa una faula sobre la natura i el mal