cultura

cultura

concurs

Contes sobre els abusos infantils guanyen el 7lletres

L'osonenca Teresa Saborit és l'autora de ‘Darrere la porta', l'obra premiada en l'onzena edició del certamen segarrenc

La guanyadora va deixar la feina en un banc per dedicar-se a escriure

L'onzena edició del premi literari 7lletres, organitzat per la Fundació Pedrolo, el Consell Comarcal de la Segarra i el Centre Municipal de Cultura de la Paeria de Cervera, ja té guanyadora. L'escriptora Teresa Saborit, de Gurb, va recollir el premi, dotat amb 7.000 euros, per un conjunt de set relats titulat Darrere la porta.

Teresa Saborit es dedica professionalment a l'escriptura des de fa dos anys: “Vaig deixar l'entitat bancària on treballava per dedicar-me a escriure a jornada completa”, va explicar durant l'acte de lliurament del premi. I, tot agraint el suport a la família i els amics, va apuntar: “Devien pensar que m'havia tornat boja...” L'osonenca és llicenciada en administració i direcció d'empreses i també té un màster de creació literària de l'Ateneu Barcelonès. Fa tres anys, Saborit va crear el web Vullescriure.cat, on explica la iniciativa: “Estava cansada de sentir la paraula crisi mil vegades al dia. Volia un raconet on poder dir que encara era possible fer coses bones, volia un lloc per a l'optimisme, volia un punt de trobada on els amants de les lletres es poguessin reunir per ajudar-se a escriure cada dia millor.” Teresa Saborit també ha publicat el llibre 200 muses, a més d'escriure regularment en suport digital. També té un blog dedicat a la narració, que porta per nom Lallibretavermella.cat.

El fil conductor del recull guanyador del 7lletres són els abusos infantils. “Ningú sap què passa darrere la porta, i els contes volen donar veu a tots aquests nens que ningú veu ni sent perquè sovint ells creuen que en són els culpables”, va dir Saborit dissabte. Aquest any el jurat ha estat format per Anna Sáez, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

LA FRASE

Els contes volen donar veu a tots aquests nens víctimes d'abusos que ningú veu ni sent
Teresa Saborit
Guanyadora del 7Lletres

Voluntat d'apropar-se a la comarca

Aquesta nova edició de l'acte de lliurament del 7lletres no es va celebrar, per primer cop, en un indret relacionat amb Manuel de Pedrolo o a la capital de la Segarra. La intenció era “apropar-se a la comarca”, va dir l'alcalde de Torà, Magí Coscollola. La vetllada va tenir lloc al convent de Sant Antoni de Pàdua de Torà, que als anys vuitanta es va comprar per subscripció popular. En l'acte hi van assistir nombroses autoritats i la companyia Alea Teatre va una lectura dramatitzada de textos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella