cultura

CULTURA

L'Arxiu Comarcal creix amb el fons històric de set municipis del Maresme

Òrrius, Teià, Sant Vicenç, Santa Susanna, Cabrera, Caldes i Sant Pol signen la cessió

La intenció és conservar millor la documentació i divulgar-la a la xarxa

Els ajuntaments d'Òrrius, Teià, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Caldes d'Estrac, Sant Pol de Mar i Cabrera de Mar van formalitzar ahir la cessió del seu fons històric municipal a l'Arxiu Comarcal del Maresme. L'acord ha de servir per conservar la documentació en millors condicions però també per fer-ne el tractament adequat per poder-la consultar en xarxa a través de la digitalització i, per tant, que estigui a l'abast de tothom. El director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, Jusèp Boya, va subratllar que l'entrada de nous fons consolida l'Arxiu Comarcal com un dels més importants del país, i va destacar “l'acte de responsabilitat” que han fet els set municipis “per garantir una documentació històrica i valuosa per a les futures generacions”. “Aquesta cultura de cooperació és el que s'ha d'impulsar perquè els temps que vivim així ens ho demanen”, va afegir-hi.

“Bon veïnatge”

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, va assenyalar que la custòdia de documents demostra “el bon veïnatge” d'un territori davant d'un projecte que vol sumar “esforços i voluntats”. “Ara són set els municipis, però segur que n'hi haurà d'altres que s'hi afegiran més endavant”, va afirmar Martínez, que va assegurar que el Maresme és la primera comarca del país que ha apostat per tirar endavant una iniciativa d'aquestes característiques. La cessió gratuïta, segons va explicar Alexis Serrano, director de l'Arxiu Comarcal, resol l'obligació que tenen els ajuntaments a partir de 10.000 habitants de garantir un servei d'arxiu accessible i de contractar un professional perquè se'n faci càrrec. “Sovint ens trobem que aquesta documentació es troba en unes instal·lacions deficitàries, encaixada i guardada de qualsevol manera”, reconeix. De moment, la seu de l'arxiu, que és a l'edifici de Can Palauet de Mataró, ja ha rebut el fons d'Òrrius, i al llarg de les setmanes vinents espera ingressar uns quants milers de documents més de la resta de poblacions.

LA FRASE

El Maresme és la primera comarca que tira endavant un projecte de cessió com aquest
Miquel Àngel Martínez
president del consell comarcal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant