Cinc segles de música continua la seua programació a l'Eliana

La nova programació continua fidel a la filosofia del certamen que fuig dels repertoris convencionals

L'alcalde de l'Eliana, Josep María Ángel i el regidor de Cultura, Josep Lorente, han presentat recentment la programació de la quinta edició del festival «V Segles de Música a l'Eliana», un certamen que va nàixer amb vocació de continuïtat i que encara hui és una senya d'identitat del municipi que obté una gran acollida entre el veïnat del poble degut a la iniciativa per recuperar espais emblemàtics de l'Eliana com són la Casa de la Música, l'Església de la Mare de Déu del Carme o l'Auditori Municipal.

El director artístic de «V Segles de Música», Vicent Roncero, ha presentat els nou concerts que componen el cartell del certamen que ha tingut el seu inici amb l'espectacle «Africanbach» i que ha qualificat el festival de «atípic» i «eclèctic», ja que «fuig de fórmules convencionals en la seua programació i propicia el diàleg directe entre el públic i els intèrprets, que informen de les peces que han sonat o dels instruments que han tocat».

En la programació de la cinquena edició del festival figuren compositors com Bach, Mozart, Schumann, John Cage, Debussy, Branhs, Strauss, Berliotz, Pradas i Cabanilles. La característica d'aquesta edició es troba amb els cinc concerts en què la veu és la protagonista i que, per primera vegada, s'hi dóna pas a la música romàntica, amb peces de Beethoven i Stransvisky.

L'agenda de concerts que està prevista per a la resta de temporada és la següent: «El Manuscrit Contarini» (novembre). «Els concerts no són així» (decembre). «Auf dem Strom» (gener),. «El Galán que ronda» (març). «L'histoire du soldat» (abril). «La Viola» (maig). «Francisco Tàrrega (1852-1909) - L. V. Beethoven» (juny). Concert de cloenda: «Bohemios de Amadeo Vives» (juliol).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.