Arts escèniques

El teatre del futur

El Guirigall, de l’escola gironina El Galliner, i RB4, de l’IES Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet, reben premis Buero

Els premis Buero de Teatre Jove de la Fundació Coca-Cola han valorat 344 grups de tot l’Estat

El grup El Guirigall, de l’escola gironina de teatre El Galliner, i la companyia RB4, de l’IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet, han estat premiats en els 17ns premis Buero de Teatre Jove que organitza a nivell estatal la Fundació Coca-Cola. En aquesta edició, s’hi van inscriure 344 grups de tot l’Estat –33 dels quals catalans–, que apleguen vora 7.000 joves amb edats que van dels 14 als 21 anys. Els premis es van anunciar l’estiu passat en una gala virtual , però ara s’estan lliurant en persona als grups guardonats.

El Guirigall, que ja va guanyar a la categoria no escolar del 15è premi Ovidi de Teatre Jove –la fase catalana dels premis Buero–, amb l’espectacle Cossos, ara ha rebut una menció especial “per la seva qualitat artística” també amb la mateixa obra, en l’àmbit estatal. Ahir al migdia, Joan Porxas, en representació de Coca-Cola, va visitar les instal·lacions d’El Galliner per lliurar el premi, que va ser recollit per un dels actors d’El Guirigall, Pol Franch, acompanyat pel director del centre, Isidre Hernández, i per la cap del departament juvenil, Marta Corral. No hi va poder assistir la directora de Cossos, Marta Montiel. Com va explicar Franch, en aquesta obra de creació col·lectiva els alumnes participants van crear separadament una sèrie de monòlegs sobre “les inseguretats respecte al nostre cos que ens genera l’entorn social”. A partir d’aquests monòlegs, Montiel va crear la dramatúrgia i va dirigir aquest muntatge escènic, presentat el 2019 en el marc dels tallers de final de curs que El Galliner organitza a la sala La Planeta. Isidre Hernández va destacar la importància d’un reconeixement com aquest en un moment especialment difícil per a El Galliner , perquè les escoles de teatre i de circ continuen sense poder oferir activitat presencial per les restriccions contra la pandèmia, perquè no estan reconegudes oficialment com a centres autoritzats.

Pel que fa a la companyia de l’IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet, va guanyar la fase catalana de la categoria escolar, amb una adaptació del clàssic Fuenteovejuna, de Lope de Vega, i en l’àmbit estatal ha aconseguit el tercer premi del concurs, ex aequo amb l’espectacle In the heights, de l’IES Ramón y Cajal de Múrcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona