Música

Texas, Ara Malikian, Els Catarres, Stay Homas i Clara Peya, al Portalblau

El festival de l’Escala també rebrà, entre el juliol i l’agost, Dafné Kritharas, Beth i Laura Andrés i Ramon Mirabet, la poesia de Míriam Cano, el circ de la Companyia “eia”, la barreja de circ i dansa d’Amer Kabbani, la dansa de Nora Baylach o el teatre de Dimitris Dimitriadis

Texas, Ara Malikian, Els Catarres, Stay Homas i Clara Peya encapçalen l’edició de Portalblau “més polièdrica i compromesa”. El festival de l’Escala ha presentat aquest matí una programació que es completa La programació es completa amb actuacions musicals com ara les de Dafné Kritharas, Beth i Laura Andrés i Ramon Mirabet; la poesia de Míriam Cano; el circ de la Companyia “eia”; la barreja de circ i dansa d’Amer Kabbani; la dansa de Nora Baylach o el teatre de Dimitris Dimitriadis, entre altres propostes escèniques.

Organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i TEM Productions, el festival arriba a la 15a edició amb “un clar compromís cultural, social i mediambiental, que es fa palès tant en la visió artística com en la gestió i organització de l’esdeveniment”, segons han remarcat els seus promotors.

En l’edició 2022, el festival presenta una programació més polièdrica i més estesa en el temps. Portalblau dona cabuda enguany totes les disciplines artístiques, des de la música fins al teatre, el circ, la dansa, la literatura, la poesia, el pensament i la fotografia. En total seran més d’una vintena de variades propostes que ompliran l’Escala i Empúries de cultura i art no només a l’estiu sinó també a la primavera.

De fet, el primer tast de Portalblau 2022 va tenir lloc el 26 de març amb un concert d’Agnès Algueró. Dintre de la programació de primavera també s’inclouen concerts del Sextet Gerió (30 d’abril), de l’Anna Andreu (14 de maig), i del duet format per Pol Batlle amb Rita Payés (18 de juny).

El juliol serà el mes amb propostes més diverses: una xerrada sobre canvi climàtic i futur sostenible entre el poeta Carles Duarte i el Catedràtic d’Ecologia Joandomènec Ros (2 de juliol); el circ de la Companyia de Circ “eia” (24 de juliol); la barreja de circ i dansa d’Amer Kabbani (9 de juliol); la dansa de Nora Baylach (29 de juliol); una conversa literària entre Mahi Binebine i Manuel Forcano (23 de juliol); la poesia de Míriam Cano (31 de juliol); i una obra d’un dels grans dramaturgs dels nostres temps, Dimitris Dimitriadis, Licaó. Apologia del desig, interpretada per Sergi Torrecilla i dirigida per Albert Arribas (22 de juliol).

A l’agost, el Fòrum Romà d’Empúries serà el monumental escenari dels concerts de Texas (11 d’agost) i Ara Malikian (15 d’agost), que se sumen als ja anunciats de Stay Homas (12 d’agost) i Els Catarres (13 d’agost) i Pot Petit (14 d’agost).

A l’escenari de la Mar d’en Manassa, hi actuaran Clara Peya (4 d’agost), Beth i Laura Andrés (5 d’agost), Ramon Mirabet (6 d’agost) i GIO Symphonia dirigida per Marc Timón (7 d’agost). La programació musical la completaran la cantant francesa Dafné Kritharas, que actuarà el 30 de juliol al Jardí Clos del Pastor, i el grup Habla de Mí en Presente, que oferirà un concert a la Riba el 23 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens