cultura

Sònar Kids, de viatge

El festival creat pel Sònar per al públic familiar es trasllada al Port de la Selva, on els dies 26 i 27 de maig tindran lloc dues jornades gratuïtes de música i ball

Miqui Puig, The Penguins, Brodas, Markooz i Bàrbara i els Morenos seran alguns dels participants

El festival de música avançada i art multimèdia Sònar tindrà lloc a Barcelona del 14 al 16 de juny, però abans celebrarà el seu petit festival per a tota la família, el Sònar Kids, que aquest any canvia la capital catalana per la localitat altempordanesa del Port de la Selva, on el cap de setmana del 26 i 27 de maig s'han programat dues jornades gratuïtes de música per a totes les edats, al passeig marítim: el dissabte 26 de 2/4 de 12 del migdia a les 8 del vespre, i el diumenge 27, de les 11 a les 2 del migdia. Per tant, el Sònar Kids “marxa de vacances”.

El Sònar Kids es presenta com “una experiència que contribueix a ampliar i renovar les possibilitats de l'oci infantil i familiar”, amb la mateixa “vocació exploradora i innovadora del Sònar”, segons es destaca en el text de presentació d'aquesta edició. L'objectiu és que els nens i els seus pares ballin i es diverteixin amb els artistes que participaran en el festival.

En el Sònar Kids del Port de la Selva actuaran Miqui Puig, Bàrbara i els Morenos, Pioneer Dj Kids, la companyia de street dance Brodas amb els seus alumnes, els Varium Kids, The Penguins, Markooz i SuperHugo Dj. De Miqui Puig només es pot dir que ha tastat mil i una coses dins del món de l'espectacle i que és un dels músics més inquiets i complets del país, des que es va donar a conèixer com a líder de Los Sencillos. Miqui Puig és sobretot un gran comunicador que no deixa ningú indiferent, i encara menys els nens.

Pioneer Dj Kids són els joves alumnes –12 a 18 anys– del taller de discjòqueis que dirigeix Rosa Amuedo, i ja són uns veterans de les cabines que, amb les seves imaginatives i dinàmiques mescles, fan ballar tothom.

Pel que fa a Bàrbara i els Morenos, ella és una belga que va aprendre català a través de la nostra tradició oral, i els Morenos són Joan Pons, d'El Petit de Cal Eril, i Mau Boada, d'Esperit! i Les Aus. En l'espectacle Bàrbara i els Morenos canten Pim Pom reinterpreten cançons i històries tradicionals.

El ‘reggae' més divertit

The Penguins és una formació de ska i reggae de Sant Feliu de Llobregat que ha tingut molt d'èxit amb les seves adaptacions de cançons populars catalanes amb ritmes jamaicans, incloses en l'espectacle i el disc Reggae per xics. En directe, The Penguins ofereixen un gran i divertit espectacle, amb disfresses i petites escenificacions.

La companyia Brodas portarà al Sònar Kids les seves espectaculars coreografies de street dance i hi presentarà els Varium Kids, un grup de ballarins i ballarines que tenen entre 12 i 16 anys i han après molt bé la lliçó dels seus professors de ball.

L'especialitat de Markooz és el beatbox, una tècnica que consisteix a fer qualsevol so o ritme imaginable amb la veu. Markooz farà al Port de la Selva una classe pràctica de les seves habilitats, oberta a tothom.

SuperHugo Dj és Hugo Menduiña, provinent del món audiovisual i del col·lectiu de discjòqueis Touché. SuperHugo prepara una supersessió especial per a tota la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DANSA

El Mercat de les Flors reforça vincles enmig de les reformes

BARCELONA
Estrenes de cinema

Zombis amb zeta de zen

Barcelona
comunicació

El Punt Avui proposa un estiu farcit d’entrevistes i festivals

girona
Michel Franco
Director de cinema

“La manca de substància s’intenta tapar amb diners”

Barcelona

L’Ideal estrenarà l’exposició ‘Jules Verne 200’ al setembre amb tecnologia d’última generació

Barcelona
cultura

Mariscal presenta el seu càntir “ondulat” per l’Argilà d’Argentona

Argentona
Literatura

‘Callahan’ Ruiz es treu la màscara a ‘Insània’ per a narrar pors i traumes que el turmenten

Girona
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona