La Festa del Renaixement renova l'oferta culinària i de pastisseria

La Festa del Renaixement de Tortosa va presentar ahir el Mengeu de festa, l'oferta gastronòmica i de pastisseria creada expressament per a la festa, que enguany es farà del 23 al 26 de juliol. El director tècnic de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, va explicar que 19 restaurants de la ciutat participaran en les jornades gastronòmiques oferint en els seus menús plats adaptats dels receptaris del segle XVI. En aquest sentit, el plat estel·lar de la XIV Festa del Renaixement serà la cassola de varrals ab escabeyg. Segons va explicar un representant de l'associació de restauradors Plat i Got, Joan Ros, es tracta d'un escabetx amb verat, aromatitzat amb gingebre, taronja agra i molta ceba. Per la seua banda, Àngels Pallarès, del gremi de pastissers, va explicar que la novetat en l'apartat Llepolies de la festa. que introdueix una recepta nova cada dos anys, és una coca salada feta amb llavors, albergínia i cansalada.

Tomàs també va assenyalar que l'organització i l'Agrupació Centre Comercial Tortosa també estan treballant «contra rellotge», per tenir a punt les més de 60 parades guarnides del Taulell al carrer. El regidor de Comerç, Joan Caballol, i el regidor de Festes, Jordi Folqué, van destacar la importància de la participació de les entitats de comerciants, restauradors i pastissers, ja que amb la seua implicació van aconseguir rellançar la Festa del Renaixement a partir de la tercera edició. Finalment, Tomàs va dir que la Ruta de la Saboga estarà formada per 17 tavernes, però que n'hi haurà unes quantes més, fora del circuit oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona