cultura

Llíria esdevé el centre de l'univers bandístic d'Iberoamèrica

El V Congrés de Compositors, Directors i Arregladors de Bandes Simfòniques i Ensembles s'inaugurarà dissabte que ve a la localitat edetana

Llíria acollirà des de dissabte dia 13, i fins al 17 de juliol el V Congrés Iberoamericà de Compositors, Directors i Arregladors de Bandes Simfòniques i Ensembles.

Més de 300 professionals de la música participaran com a congressistes en esta trobada que pretén servir per a intercanviar experiències i actuar en conjunt per a potenciar i promocionar l'univers bandístic als països iberoamericans.

La jornada inaugural s'iniciarà el dissabte amb una cercavila de les bandes juvenils de la Primitiva i la Unió Musical de Llíria, acompanyades per les seues dames de la música, fins a la plaça Major.

Enfront de Ca la Vila, i partir de les 21 hores se celebrarà l'acte protocol·lari d'obertura del congrés que té com a presidenta d'honor a Sa Majestat la Reina.

Activitats

En l'esdeveniment es realitzaran un total d'11 concerts gratuïts oferits per bandes de reconegut prestigi del País Valencià i una agrupació de Portugal.

En estes actuacions s'interpretaran més de 80 obres, de les quals 30 seran estrenes absolutes per a l'ocasió, compostes majoritàriament per autors valencians.

Tots estos concerts estaran dirigits per 40 directors de països iberoamericans, Alemanya, Suïssa, Hongria, Bèlgica, Estats Units i també del continent asiàtic.

Les jornades també comptaran amb 11 conferències, tres taules redones amb la participació de directors i compositors, i en paral·lel al congrés, es desenrotllarà el Festival Fringe, en què se celebraran diverses activitats, entre les que cal destacar la de futura associació de músics professionals de bandes municipals d'Espanya (AMProBand), a més d'altres actes lúdics i musicals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU