Economia

turisme

taxes

El govern consensuarà amb el sector la pujada de la taxa turística

L'acte de celebració del Dia Mundial del Turisme serà avui a Masarac

La Generalitat consensuarà amb les empreses del sector la pujada en l'import de la taxa turística. El govern té previst reunir-se amb els empresaris per explicar-los els motius d'aquest increment, però també perquè hi aportin la seva visió sobre el tema. Segons el director general de Turisme, Octavi Bono, “hi ha un exercici de revisió obert i el compromís de fer-lo amb el consens necessari”. Des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona es va criticar la gestió que el departament havia fet amb la taxa i es va negar a haver de suportar un increment del seu import que repercutís en els preus.

Quan falta gairebé un mes perquè es compleixin quatre anys de la seva aplicació, la taxa turística continua sent un element espinós entre les empreses del sector i la Generalitat. La federació d'hostaleria va denunciar que el departament encara no havia complert el compromís de revisar al cap de dos anys de la seva instauració si la taxa era necessària o s'havia d'eliminar. També va criticar la manca d'informació sobre el destí dels diners recaptats amb la taxa. En principi, 3 de cada 10 euros s'havien de destinar a la promoció turística de cada municipi, i segons la federació no s'està fent correctament.

El debat sobre la taxa turística coincidirà, avui, amb l'acte de celebració de la 13a edició del Dia Mundial del Turisme que es portarà a terme al castell de Biart , de la localitat alt-empordanesa de Masarac (12 h), presidit pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. També hi assistiran Bono i el president de la federació gironina, Antoni Escudero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona