Satisfacció entre els productors de mol·luscos perquè l'Estat aprova el dragatge de la badia del Fangar

A final d'any es farà una prova pilot d'extracció de 20.000 m³ de sorra

El president de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre, José Ramon Castells; l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, i el director general de Pesca, Martí Sans, es van reunir la setmana passada a Madrid amb el secretari general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, una trobada en què l'Estat va aprovar la proposta dels musclaires de dragar la bocana de la badia del Fangar, que s'està tancant. «L'Estat està d'acord a realitzar una prova pilot de dragatge de la badia», ha explicat Castells, que reclama la instal·lació d'una draga permanent al delta de l'Ebre, un sistema que s'aplica al delta del Po (Itàlia). Així, en la reunió de la setmana passada es va acordar fer una prova pilot d'extracció de sorra a final d'any, que serà d'aproximadament 20.000 m³. «Estem pendents d'un informe de la direcció general de Costes que concretarà què es farà amb la sorra que s'extraurà», ha dit el president de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre.

Tot i que l'Estat aprova l'actuació no la finançarà. «La secretaria general del Mar no té cap partida pressupostària per executar aquesta actuació, però el director general de Pesca ens ha garantit que ho finançarà la Generalitat», ha assenyalat Castells. Pel que fa al pressupost de la prova pilot encara no està quantificat, però es podria dur a terme amb les màquines de dragatge que té el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i que fa servir en actuacions a les platges. «El dragatge de la badia més les obres del pla integral de protecció del delta, com ara els filtres verds i l'aportació d'aigua dolça, ens permetran millorar la producció aqüícola al Delta», ha manifestat el president de la federació.

Marca Marisc del Delta

Enguany serà la segona campanya que els productors de musclos comercialitzen part de la producció amb la marca Marisc del Delta. Mentre que l'any passat es van vendre sota aquesta marca de qualitat 4 tones de musclos, la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre estima que enguany arribaran a les 200 tones. D'altra banda, a final de mes els musclaires traslladaran a una plataforma a mar obert 30.000 quilos de cria de musclo, amb l'objectiu d'evitar que es repeteixen episodis de mortalitat els mesos d'estiu per l'increment de la temperatura de l'aigua. Precisament aquesta setmana els aqüicultors han rebut mig milió d'euros en indemnitzacions per la mortalitat de producció que hi va haver el 2008. «Ens dóna oxigen per començar la campanya», ha dit Castells. En un parell de setmanes començarà la campanya de producció de musclos al Delta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona