Economia

empresa

Cañigueral compra una càrnia amb 1.200 treballadors a Xest

La compra es fa a través de Frescos Delisano, amb seu a Serinyà i interproveïdor de carn fresca de Mercadona

El grup gironí Cañigueral, a través de l'empresa de nova creació Frescos Delisano, amb seu a Serinyà, ha comprat les instal·lacions de l'empresa Martínez Loriente a Xest (Foia de Bunyol), dedicades al tall i l'envasament de porc, xai i elaborats carnis, amb una plantilla de 1.200 treballadors i una capacitat productiva de 79 milions de quilos a l'any. L'operació s'emmarca en el procés de reestructuració del grup valencià Martínez Loriente, interproveïdor de productes carnis frescos de Mercadona i nascut a l'empara del seu president, Joan Roig. El grup valencià ha segregat les tres línies d'activitat i les ha venut a empreses líders de cada segment, que s'han compromès a mantenir els llocs de treball. Amb aquesta operació –que encara ha de rebre l'autorització de la Comisión Nacional de la Competencia– el grup Cañigueral s'expandeix fora de les comarques gironines, aplega una plantilla total de 3.200 empleats i se situa com una de les primeres càrnies de l'Estat espanyol. L'any passat va facturar 480 milions d'euros. Fonts de la companyia gironina han explicat que mantindran la producció a la planta valenciana i les inversions previstes, i que “amb la compra de la planta de Xest el grup Cañigueral surt reforçat i allarga el seu negoci”. A partir d'ara controlarà tot el procés de producció de carn fresca, des del sacrifici i l'especejament de l'animal fins l'arribada al supermercat.

Frescos Delisano ha nascut per liderar “des de la innovació i la qualitat” la provisió de carn fresca de porc i de corder a Mercadona. El grup Cañigueral aportarà la seva experiència amb Mercadona, amb qui ja treballa exclusivament a través d'Embotits Monter.

Un conglomerat empresarial amb 50 anys d'història

El Grup Cañigueral és un conglomerat empresarial gironí de caràcter familiar –nascut a Cassà de la Selva– que l'any passat, el 2015, va complir 50 anys de trajectòria. Va ser un dels primers escorxadors d'Europa i des de la seva fundació el 1969 se centra en l'elaboració de carn de porc.

Està format per cinc empreses. Una, Frigorífics Costa Brava, està instal·lada a Riudellots de la Selva, ocupa uns 1.400 treballadors i es dedica al sacrifici i l'especejament de la carn de porc. Embotits Monter, a les Planes d'Hostoles, Sant Jaume de Llierca, Serinyà i Vic, és líder en producció d'embotits curats i interproveïdor de Mercadona. Coopecarn està especialitzada en la producció de carn marinada de porcí, boví, aviram i congelats, majoritàriament per a l'exportació. Far Jamón Serrano és una empresa dedicada a l'exportació de pernil curat als Estats Units. Recentment, el grup s'ha ampliat amb Frescos Delisano, que té la seu social a Serinyà i des d'ara és interproveïdor de carn fresca a Mercadona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia