Economia

Arenys de Munt autoritza que s'instal·lin càmpings i censa les cases turístiques

El pla urbanístic regula els usos esportius i dels càmpings que poden anar en sòl rústic

En cinc anys s'han registrat 29 habitatges que fan 200 places

Arenys de Munt no es coneix com a destinació turística però no vol renunciar a ser-ho. En el municipi no hi ha cap hotel ni tampoc té càmpings, però l'Ajuntament ja ha fet les primeres passes perquè això canviï. Al juny es van aprovar per ple les normes urbanístiques per regular els usos esportius i de càmpings fora del nucli urbà. “Fins ara no hi havia la possibilitat que s'instal·lessin al terme municipal”, explica l'alcalde i regidor d'Urbanisme, Joan Rabasseda (ERC). La nova normativa està pendent del vistiplau de la Generalitat. “Tenim algun privat que es plantejava una possible ubicació cap a la zona de l'antic camí de Canet”, assegura Rabasseda. Els promotors hauran de presentar els estudis ambientals pel que fa als moviments de terres, els aparcaments i els serveis de què hauran de disposar a les instal·lacions.

Ni un hotel

A diferència d'Arenys de Mar, que recentment ha inaugurat un segon hotel al centre del poble, Arenys de Munt no té cap plaça hotelera. “Això és un handicap perquè omplim molts caps de setmana amb activitats esportives i lúdiques i la gent no es pot quedar a dormir”, lamenta el regidor de Promoció Econòmica, Josep Sànchez (ERC). La normativa permet l'establiment d'hotels en el nucli urbà i en altres edificis singulars del municipi.

Ampliar l'oferta d'allotjaments turístics és un dels reptes del pla econòmic municipal. “La demanda de turisme familiar i esportiu existeix, només falta ampliar les places” conclou el regidor. Des de fa cinc anys el nombre d'allotjament turístics s'ha disparat al municipi i ja n'hi ha 29 de registrats en la llista oficial de la Generalitat i consten noves altes que s'estan tramitant. Això representaria una oferta d'uns 200 llits disponibles d'allotjament turístic. D'aquests, segons explica el regidor, només en consten 9 a la guia de comerç i serveis que autoritzen a posar-los al web municipal.

Una carpa mòbil

L'oferta turística i també d'allotjaments es vol promocionar des de l'Ajuntament amb una carpa mòbil, per tal que la instal·lin als actes multitudinaris que es fan al poble.

LA XIFRA

29
cases turístiques
hi ha a Arenys de Munt. Segons el cens de l'ajuntament, en total ofereixen 200 places

Lloguen masies a Subirans

Al capdamunt de la riera de Subirans, a l'entrada del Parc del Montnegre i el Corredor, hi ha algunes de les masies censades com a allotjament turístic. Des del juny ha obert les portes la finca de ca l'Artés, el Cortijo, amb allotjament per a 33 persones. Un responsable, Jaume Soler, es mostra satisfet de l'ocupació que han tingut de visitants buscant la tranquil·litat del lloc i a poca estona de la platja.“Tenim contactes amb empreses que ofereixen viatges organitzats per a la gent gran”, explica. A pocs metres la masia de can Colomer ofereix 16 places més d'allotjament a les 7 estances que té la casa. Una propietària, Belén Gallego, manté que des que van obrir, fa tres temporades, han pogut anar omplint la casa. “Ens vénen per celebracions familiars i trobades amb totes les instal·lacions i l'espai dels jardins que té la finca”, explica. Entre la clientela, assegura que hi ha tant estrangers com locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona