Economia

empresa

Unit4 aspira a créixer un 10% durant el 2017

El fabricant líder en gestió empresarial fabrica a Barberà el programari Ekon

El fabricant de programari de gestió empresarial (ERP en les seves sigles en anglès) Unit4, cinquè al món i amb centre de producció a Barberà del Vallès, confia augmentar un 10% els seus ingressos recurrents durant l'exercici del 2017, de la mateixa manera que ho ha fet durant l'exercici en curs, segons va explicar ahir el seu conseller delegat a tot el món, Stephan Sieber, de visita a Barberà. El grup va tancar el 2015 amb una facturació global de 550 milions d'euros, un 5% dels quals (27,5 milions) corresponen als ingressos de Unit4 Ibèrica, segons algunes informacions.

Sieber va destacar ahir la importància del negoci a la regió ibèrica (que inclou Portugal) per a la multinacional holandesa amb una previsió de créixer aquest any un 25%, “quatre o cinc vegades per sobre de la mitjana del mercat espanyol”.

En aquest sentit, el conseller delegat d'Unit4 Ibèrica, Juan Antonio Fernández, va explicar que part d'aquest èxit s'explicaria per “les polítiques de partners”, que suposen un 30% del negoci, i també per l'adquisició d'empreses. Sieber va assegurar que la companyia continuarà la dinàmica de creixement orgànic i l'adquisició d'empreses que li permetin créixer en un àmbit local sempre que les operacions “s'alineïn amb l'estratègia del grup”.

El centre productiu de Barberà del Vallès, l'antic Centre de Càlcul Sabadell (que el grup va adquirir ara fa deu anys), té una plantilla de 250 treballadors i està dedicat a la producció de l'Ekon, el seu ERP dirigit a la mitjana i petita empresa. Unit4 Ibèrica té un 16% de la plantilla en un àmbit mundial.

Fernández va explicar que un 85% de les vendes es realitzen a petites i mitjanes empreses, sempre a partir de 10 treballadors i el 15% restant, a mitjanes i grans corporacions. El directiu va explicar també la voluntat d'entrar, en un futur, en el desenvolupament de productes per al sector públic, important per a la companyia al nord d'Europa però una activitat inexistent ara per ara a l'Estat espanyol. “Hem de pensar bé amb quins partners podem desenvolupar solucions concretes per a les administracions públiques”, indicava ahir Fernando García, director general de productes corporatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia