Economia

Enologia

Arriba el primer vi de nous que es fa a Arbeca

La cooperativa Tres Cadires vol treure al mercat unes 5.600 ampolles del licor

La primera producció de licor de vi de nous de la cooperativa Tres Cadires d'Arbeca (Garrigues) ja ha arribat al mercat. Es tracta d'un projecte impulsat per tres joves que han recuperat la recepta tradicional d'aquest licor català per evitar que es perdi i són els primers a comercialitzar-lo.

El projecte va tenir la implicació d'unes 300 persones que, en un procés de captació de petits mecenatges, van aconseguir ingressar 8.000 euros en donacions en només 11 dies.

La primera fase del procés va començar per Sant Joan, amb la barreja del vi negre i les nous verdes trencades. Després d'uns mesos de maceració i repòs, ara ja es poden comprar i degustar les 1.400 ampolles de la primera producció. Durant el primer any, l'expectativa és arribar a una producció de 4.000 litres i 5.600 ampolles.

El vi de nous és un licor suau de 20 graus. Les ampolles són de 70 centilitres i es venen a un preu de 12 euros. La comercialització ha començat en fires de productes de proximitat i amb la venda directa per internet. Alguns restaurants d'Arbeca també l'han incorporat ja a la seva carta. A partir d'ara, la feina forta serà la d'expandir la xarxa de distribució a tot el país a través d'agrobotigues, comerços especialitzats en licors i cooperatives de consum, segons els promotors.

Aquests primers 4.000 litres de vi de nous s'aniran fent de forma progressiva. De fet, en un any es poden fer quatre produccions en processos de tres mesos. Cada producció és d'uns 1.000 litres, que es converteixen en 1.400 ampolles. La que ara es ven és la primera que es va començar a preparar per Sant Joan i, mentrestant, ja s'està treballant en l'embotellament de la segona tongada. El procés del producte es basa en la maceració de les nous verdes en vi negre de Maldà (Urgell). A aquest vi macerat se li afegeix sucre i aiguardent (esperit de vi) i tot junt es deixa reposar. El vi de nous és un licor que s'ha fet de manera tradicional a moltes zones rurals i que fins ara no s'havia comercialitzat sota cap marca. La recepta de la cooperativa Tres Cadires és de la padrina de l'Andreu Culleré, un dels tres socis. Els altres dos promotors són l'Anna Maria Capdevila i el Quim Pérez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona