El grup extremeny Gallardo aparca la construcció d'una foneria al Catalunya Sud per la crisi

Havia de crear 500 llocs de treball, que compensarien el tancament de Lear

El conseller delegat del grup Gallardo, Juan Sillero, va explicar en declaracions al diari econòmic Expansión que han «aparcat» la construcció d'una foneria a Catalunya. «Entre les noves oportunitats d'inversió que estudiava el grup Alfonso Gallardo hi havia la possibilitat de fer una important inversió amb una planta siderúrgica a Tortosa, ja que reunia les condicions de terreny industrial, bones infraestructures i comunicacions», va assenyalar Sillero. La crisi econòmica, però, ha fet desestimar al grup emprendre aquesta inversió de moment. De fet, el grup Gallardo va presentar el juny passat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 320 treballadors, d'una plantilla de 4.000 persones.

La instal·lació d'aquesta foneria al polígon industrial Catalunya Sud hauria suposat una inversió de més de 500 milions d'euros i s'estimaven en 500 els llocs de treball directe, als quals se n'haurien afegit entre 200 i 300 més d'indirectes (per les indústries auxiliars que s'haurien creat entorn de la foneria). Així, l'obertura d'aquesta indústria hauria compensat la desindustrialització de les Terres de l'Ebre, agreujada en aquests moments per l'anunci de la multinacional nord-americana Lear del tancament de la planta de Roquetes, on treballen 515 persones.

Tot i que Gallardo encara no havia comprat els terrenys al Catalunya Sud, sí que mantenia un acord verbal amb la Generalitat per instal·lar la seua primera planta de producció d'acer a Catalunya en aquest polígon. És per això, que el govern ha intensificat els treballs encaminats a corregir els dèficits d'aquest polígon industrial quant a subministrament d'aigua i energia. També estava previst connectar el polígon amb la xarxa ferroviària, que passa a molt poca distància d'aquest sector d'activitat econòmica.

Amb tot, l'anunci de Gallardo de la paralització del projecte de la foneria a les Terres de l'Ebre no ha sorprès al territori. El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, va manifestar en declaracions a Ràdio Ebre: «Es tracta d'una empresa que depèn en bona part de la construcció i és lògic que en la conjuntura actual hagi congelat el seu pla d'expansió.» Mora reclama que s'instal·len a l'Ebre indústries auxiliars de l'energia eòlica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí