Economia

BonÀrea construeix una rèplica de La Closa a Aragó

El grup empresarial inverteix 400 milions d'euros per aixecar un centre alimentari logístic al municipi d'Épila, que serà idèntic al que té a Guissona i que crearà 4.000 llocs de treball

El grup empresarial bonÀrea Agrupa construirà a l'Aragó el que ha de ser el seu segon centre alimentari logístic. Hi destina una inversió de 400 milions d'euros i preveu que suposarà la creació de 4.000 llocs de treball. Ahir es va signar l'acord entre el president de la firma de Guissona (Segarra), Jaume Alsina, i el president d'Aragó, Javier Lambán, per començar a desenvolupar el projecte, les obres de qual podrien començar a finals del 2018. Aquest centre, que serà una “rèplica'' de La Closa de Guissona, s'ubicarà al municipi d'Épila, en uns terrenys situats al costat de l'autovia de Madrid, i es construirà de manera progressiva durant un període de 10 anys, segons els plans estratègics de l'empresa alimentària.

Està previst que aquesta segona unitat de producció serveixi per abastir els mercats d'Aragó, Navarra, el nord de Madrid, el centre i el Llevant, amb una capacitat superior als 2.000 punts de venda de les botigues bonÀrea.

Ja feia aproximadament mig any que bonÀrea Agrupa havia anunciat la seva voluntat de fer un segon centre de producció, igual que el que hi ha a Guissona, per poder donar resposta a les demandes del mercat i als seus projectes d'expansió.

S'havia apuntat la Vall de l'Ebre com a possible enclavament i aquest divendres es va desvetllar finalment el nom de la població aragonesa que en serà la seu: Épila, un municipi que no arriba als 5.000 habitants i que està a pocs quilòmetres de distància de Saragossa.

En aquest context, ahir l'empresa va oficialitzar l'acord amb el govern d'Aragó i amb l'Ajuntament del municipi. No és un territori desconegut per a BonÀrea Agrupa. El grup empresarial ja té milers de socis i accionistes a l'Aragó, fàbriques de pinsos i instal·lacions a Bujaraloz; granges a Sena, distribucions agràries i càrnies, a més de les 50 botigues bonÀrea.

Segons els responsables del grup alimentari, la producció animal d'aquesta zona tindrà un millor destí al nou centre d'Épila. El president d'Aragó, Javier Lambán, ha valorat positivament la inversió que guanya el territori i ha manifestat que l'executiu aragonès té previst declarar aquest projecte d'interès autonòmic. El govern aragonès impulsarà un pla d'interès general d'Aragó (PIGA) d'iniciativa pública per facilitar l'execució del projecte, i donarà suport a través de l'INAEM a la selecció del personal.

D'altra banda, el centre alimentari de Guissona, que actualment subministra 500 botigues bonÀrea, incrementarà la seva capacitat, actualitzant al màxim els seus mitjans productius per atendre les actuals i futures noves botigues de bonÀrea de Catalunya, i especialment les comandes per internet.

LA XIFRA

1.463
milions d'euros en vendes va registrar el Grup Alimentari Guissona en el darrer exercici publicat.

LA XIFRA

10
anys és el termini que es marca el grup per tenir del tot enllestit el seu nou centre a Aragó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona