Economia

Economia

Neguit a Flix perquè la fàbrica d'Ercros podria tancar del tot a final d'any

El tancament de Covestro a Tarragona dificulta el futur de la planta de fosfat bicàlcic

A més dels 110 treballadors directes n'hi ha 50 de subcontractats

Incertesa a Flix pel possible tancament total de la fàbrica d'Ercros a final d'any. La planta de producció de clor haurà de deixar d'operar el mes de desembre perquè la normativa europea no permet fabricar-lo amb la tecnologia de mercuri i Ercros no ha adaptat les instal·lacions de Flix per canviar el mètode de producció. Però a més d'aquesta planta també podria deixar de funcionar la de fosfat bicàlcic, ja que necessita clorhídric residual per funcionar, un producte que actualment li subministra Covestro. I aquesta empresa tancarà la planta de producció de Tarragona. “La continuïtat d'Ercros a Flix no està garantida, per bé que tant l'empresa com la Generalitat estan fent gestions perquè així sigui”, va explicar l'alcalde de Flix, Marc Mur. Covestro subministra a Ercros 110.000 tones anuals de clorhídric residual i no hi ha cap altra empresa de l'Estat que dispose d'aquest volum de producció, que és imprescindible per al funcionament de la planta de fosfat bicàlcic d'Ercros. “Aquesta matèria primera s'hauria de portar de l'estranger”, va dir Mur.

Actualment, hi ha 110 treballadors a la fàbrica de Flix, distribuïts al 50% aproximadament entre les dues línies de producció. A més, però, hi ha una cinquantena de treballadors d'empreses contractistes que depenen totalment d'Ercros que també perdran la feina si l'empresa química tanca totalment la fàbrica de Flix. “Són treballadors d'empreses molt petites, amb dues o tres persones, que no reben cap tipus d'informació d'Ercros”, va explicar l'alcalde de Flix. És per això que aquesta setmana l'Ajuntament els ha convocat a una reunió per explicar-los les gestions que s'estan fent.

LA FRASE

La continuïtat d'Ercros no està garantida, dependrà de si adquireix la matèria primera
Marc Mur
ALCALDE DE fLIX

LA XIFRA

110.000
tones
anuals de clorhídric residual necessita la planta de fosfat bicàlcic d'Ercros per poder funcionar.

La comissió d'experts visita Ercros

La comissió d'experts sobre la problemàtica ambiental i industrial de Flix, constituïda per científics i tècnics de l'administració per supervisar la descontaminació dels terrenys industrials, visitarà dimecres que ve la planta d'Ercros. En la primera reunió, la comissió va acordar l'obertura d'un expedient informatiu a Ercros per la possible contaminació de cinc focus a l'exterior de la fàbrica. Uns punts que l'Agència de Residus de Catalunya està investigant. Els experts també fan un seguiment de les obres de descontaminació del pantà on encara s'acumulen 80.000 m³ de llots tòxics. “S'han encarregat estudis per reiniciar l'obra”, va dir Mur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia