Economia

El govern no es mulla amb el runam del Cogulló

El Departament de Territori i Sostenibilitat va dir ahir en declaracions a l'ACN que no correspon a l'administració catalana dir si hi ha d'haver una pròrroga o no perquè Iberpotash pugui continuar abocant runam salí al Cogulló de Sallent més enllà del 30 de juny, el termini que marca la sentència del TSJC.

Segons el comitè d'empresa, l'opció permetria salvar 5.000 llocs de treball directes i indirectes, ja que significaria que el centre de Sallent podria continuar produint les tones de mineral actuals. Fonts de Territori, però, van indicar: “No podem donar opinions sobre una sentència judicial, executarem el que haguem de fer.”

Paral·lelament, el govern també es manté en espera que el pla director de la mineria del Bages s'acabi aprovant definitivament. En teoria, aquest pla ha de regular, entre altres aspectes, el traspàs de l'activitat d'extracció de Sallent a Súria. El poc temps que queda fins al 30 de juny, però, juga en contra de tots.

Dissabte, concentració

Els representants del comitè d'empresa d'Iberpotash de Súria i Sallent van detallar ahir que la marxa que preparen per a dissabte sortirà a les onze del matí de l'entrada del municipi de Sallent (a l'altura de l'Esclat). Volen fer visible la seva preocupació pels llocs de treball a tota la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia