Economia

L'ExpoBages engega motors a Manresa mimant el sector de l'automoció

El primer dia de fira aplega una gentada al centre

La barreja d'estands d'empreses i activitats culturals agrada

Pere-Joan Cardona rep el Pollet d'Or

L'ExpoBages-Ascenció va engegar ahir els seus motors amb una jornada que es va caracteritzar per l'alta concurrència de públic –ja a les dotze del migdia hi havia trams del passeig Pere III que estaven plens– i que va estar animada per unes bones temperatures que és previst que avui encara s'enfilin més. La 37a edició de la fira torna a omplir Manresa d'activitat i continua mimant amb força el sector de l'automoció, un dels més atractius per a públic i empreses i sens dubte el que mou més diners durant l'esdeveniment.

La zona de vehicles s'allarga des de la plaça Crist Rei fins a Sant Domènec, passant pel carrer Guimerà, la Muralla del Carme i la Muralla de Sant Domènec. Una quinzena de concessionaris exposen les seves novetats amb l'objectiu d'ampliar la seva cartera de clients i acabar, sobretot, de tancar processos de venda iniciats els últims dies.

Ho explicava ahir Pau Sala, gerent del concessionari Sala Team, que entre altres aspectes va destacar que “el sorteig dels 3.000 euros [entre els compradors d'un vehicle] és una bona opció per convèncer els clients”. Respecte a l'ampliació d'activitats paral·leles –com ara l'ExpoAntic, que es desenvolupa pel barri vell amb una oferta cultural–, va opinar que ajuden al fet que hi hagi més “alegria” a la fira, tot i que “també fan que el client no se centri tant en la compra de productes”.

Per contra, Carme Ruiz, responsable de vendes de vehicles nous de Sarauto, va assegurar que el fet que hi hagi més activitats fa que també hi hagi més afluència de públic i, per tant, “més possibilitats de fer contactes”, una argumentació que també va signar Jordi Lladó, cap de vendes d'Ibericar Cadí, i també Alba Gutiérrez, d'Autosubministres Motor, que va opinar: “Com més gent hi hagi a la fira millor.” Així, el canvi del recinte del Palau Firal al centre de Manresa –efectuat fa cinc anys–, els va semblar altament positiu.

Reconeixement

El científic manresà Pere-Joan Cardona, especialitzat en els estudis sobre la tuberculosi, va rebre ahir el Pollet d'Or de l'ExpoBages en reconeixement a la seva carrera professional i també per la projecció que fa de la ciutat de Manresa al món. Tal com va relatar el conseller de Justícia, Carles Mundó –que li va entregar el premi–, Cardona ha creat “un bacteri de quilòmetre zero que permet millorar la vida de la gent d'arreu del món”.

Ho va explicar el mateix Cardona quan va recollir el Pollet d'Or, una figura que remet als emblemàtics pollets de colors que una empresa bagenca distribuïa en els primers ExpoBages i que Cardona recordava perfectament: “A casa som botiguers i l'Expo sempre era un gran esdeveniment dins la família.” L'investigador va repassar la trajectòria de la seva empresa i del producte que elaboren, un “bacteri que està fet a Manresa” –de fet du el nom de Mycobacterium manresensis– i que està tenint repercussió arreu del món de cara a reduir el risc de tenir tuberculosi.

Sant Vicenç, el primer

A l'acte, també hi va ser Joan Torres, alcalde de Sant Vicenç de Castellet, el primer municipi convidat a l'ExpoBages. Torres va valorar molt positivament la nova figura del municipi convidat: “Més enllà que en l'ExpoBages hi puguin participar comerços i empreses, és important que els pobles puguin ensenyar el seu patrimoni i la seva cultura perquè això dignifica la comarca i el país.”

LES FRASES

El sorteig de 3.000 euros entre els compradors és una bona opció per convèncer clients
Pau Sala
gerent de sala team
El fet que hi hagi més activitats fa que hi hagi més públic i més possibilitats de fer contactes
Carme Ruiz
responsable de vendes de vehicles nous de Sarauto


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona