Economia

pagesia

vaga de temporers

El govern surt en defensa dels pagesos del Baix Segrià

El conseller d’Interior qualifica d’“absolutament minoritàries” les situacions en què no es compleix el conveni amb els temporers

Jané no considera necessari que l’oficina d’Aitona estigui oberta tot l’any

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va expressar ahir el suport del govern a la tasca que desenvolupen els pagesos arreu del país, la qual ha volgut reivindicar després de les protestes que han protagonitzat els darrers dies temporers de Seròs i la Granja d’Escarp per denunciar que algun empresari agrari els estava pagant per sota del que estableix el conveni del camp. Després de reunir-se a Aitona amb alcaldes del Baix Segrià, Jané va considerar “molt injust per al sector que determinades situacions o queixes per uns fets absolutament puntuals o minoritaris siguin el titular i esdevinguin norma general”, tot i remarcar que en cas d’haver-hi irregularitats s’analitzaran i tindran les conseqüències que hagin de tenir des del punt de vista laboral. En aquest sentit, va explicar que l’any passat es van fer més d’un centenar d’inspeccions en un dels municipis del Baix Segrià i tan sols es van detectar tres irregularitats en l’àmbit laboral.

D’altra banda, el conseller va destacar que les hores de presència dels Mossos d’Esquadra al Baix Segrià s’han incrementat un 13% el darrer any i, en aquest sentit, va descartar ampliar la presència policial a la zona arran dels fets que hi han tingut lloc aquests dies. Tampoc es va mostrar partidari que obri tot l’any l’oficina dels Mossos d’Aitona, la qual només funciona a l’estiu coincidint amb la campanya de la fruita. Va assenyalar que, perquè es vegi presència policial al carrer, no és necessari tenir operativa tot l’any l’oficina d’Aitona, població on va posar en relleu que els fets delictius han caigut un 18,5% els últims dotze mesos.

Per la seva banda, l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, va agrair la col·laboració dels Mossos d’Esquadra per gestionar les protestes de temporers. Així mateix, va reiterar que els pagesos “estan fent bé la seva feina” i va remarcar que molts estan pagant als temporers fins i tot per damunt del salari que marca el conveni del camp, tal com va poder comprovar durant la reunió que va mantenir dilluns amb pagesos del seu municipi. Solé també va explicar que el sector “ho està passant malament perquè els preus no són bons” en l’inici de la campanya del préssec i la nectarina, i va destacar que els últims anys al Baix Segrià la convivència i la socialització amb els temporers és una relació de cohesió i col·laboració i no hi ha cap problema.

D’altra banda, el conseller d’Interior va comunicat als alcaldes la licitació durant aquest any del nou parc de Bombers de Seròs, com va anunciar dimecres al Parlament. El projecte té una partida als pressupostos de la Generalitat per al 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona