Economia

Pobeda Airlines enllaçarà Girona amb Sant Petersburg

La companyia de baix cost suma un tercer vol als dos setmanals que feia fins ara i de cara al 2018 n’hi vol afegir un altre

L’aerolínia russa preveu transportar fins a 54.000 passatgers des de Vilobí

La companyia russa Pobeda Airlines, filial de baix cost d’Aeroflot, enllaçarà l’aeroport Girona Costa Brava amb Sant Petersburg i incrementarà freqüències a Moscou. Pobeda Airlines va començar a volar entre Girona i Moscou l’estiu de l’any passat, una ruta que Girona ja havia tingut entre els anys 2011 i 2013, en aquell cas, però, a càrrec de Transaero.

A partir d’aquest estiu, l’aerolínia ha afegit una nova freqüència a les dues que hi havia fins ara, segons va anunciar ahir el director comercial de Pobeda, Rinat Asmatullov. A més de volar a Moscou cada dijous i cada diumenge, també ho farà cada dimarts. Les tres freqüències no només estaran operatives durant l’estiu, sinó que es mantindran al llarg de la temporada d’hivern (fins a finals de març del 2018). “Girona és un mercat atractiu. Per això durant l’any vinent volem continuar impulsant-lo”, va dir Asmatullov, que va assegurar que l’objectiu és arribar a transportar fins a 54.000 passatgers des de l’aeroport de Vilobí.

Per aconseguir-ho, l’estratègia és –sempre segons Asmatullov– continuar impulsant la ruta amb Moscou, incorporant-hi una quarta freqüència “segurament algun dia del cap de setmana, que és quan hi ha més demanda”. Però també iniciar una nova ruta amb Sant Petersburg de cara al 2018. D’entrada, seran dues freqüències setmanals i, com avança Asmatullov, “la intenció és començar a volar-hi a partir de la temporada d’estiu”.

Pobeda Airlines disposa d’una flota de dotze Boeing 737. El seu primer vol va ser el desembre del 2014. La majoria de les rutes que fa són vols interiors a Rússia (n’hi té onze). Per això Asmatullov avança que volen aprofitar la connexió amb Girona perquè els turistes ho aprofitin “com un enllaç” cap a les altres destinacions de l’interior del país, com ara Iekaterinburg o Sibèria. Concreta que l’impuls amb l’aeroport de Girona s’emmarca en l’estratègia de creixement internacional que vol dur a terme Pobeda en el pròxim any i mig. De fet, l’aerolínia preveu arribar a tenir una flota de 30 avions el 2019.

L’aeroport de Girona tornarà a créixer

L’AGI, l’associació per a l’impuls de l’aeroport de Girona, veu l’anunci de Pobeda com un impuls per a l’aeroport de Girona que se suma al d’altres companyies, com Jet2, que també han incrementat vols i freqüències. El president de l’AGI i delegat del govern, Eudald Casadesús, assegura que ara es comencen a veure “els resultats” que permetran recuperar passatgers a Vilobí. Casadesús preveu que aquest 2017 l’aeroport de Girona s’acosti als dos milions de passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona