El grup Unexporc de Girona afirma que Hisenda ja li deu 3 milions en devolucions d'IVA d'exportacions, des del juny

El gerent del grup Unexporc de Girona, Jens Agerskov, es queixa dels endarreriments en les devolucions de l'IVA de l'Agència Tributària amb relació als productes que exporten. Les empreses paguen l'IVA dels productes, però si es destinen a exportació no han de pagar aquest impost a l'Estat espanyol i l'Agència Tributària el retorna. El gerent d'Unexporc es queixa que des del mes de juny no han rebut les devolucions i calcula que els han de pagar uns 3 milions d'euros. «Abans tardaven cap a un mes a pagar, però ara ens trobem amb aquest endarreriment en un temps com l'actual en què les empreses necessiten més que mai finançament dins el context econòmic actual», destaca Agerskov.

El grup Unexporc té com a socis dos grups càrnics: Càrnica Batallé de Riudarenes i l'escorxador Avinyó del Bages. Els productes que exporta el grup els compra a aquests dos socis.

El delegat de l'Agència Tributària a Girona, Jordi Boixareu, es mostra convençut que el cas d'aquesta empresa actualment és «excepcional». «Hi va haver una modificació del programa de devolucions i es va dotar de més fons», va indicar Boixareu. El delegat de l'Agència Tributària va explicar que fins fa un parell de mesos hi havia un sistema de devolucions anual per a les petites empreses que exportaven, tot i que si es tractava de grans empreses les devolucions ja es feien aproximadament cada mes.

Segons afirma el delegat de l'Agència Tributària a Girona, amb la modificació del programa això ha canviat i ara aquestes devolucions de l'IVA per les exportacions «són molt més ràpides pel conjunt de les empreses». Boixareu va destacar que les devolucions es tramiten des de Barcelona i entén que el cas d'Unexporc s'ha hagut de produir «per algun motiu puntual», tot i que desconeix quin pot ser aquest motiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona