La Sénia reclama ser municipi turístic perquè els moblistes puguin tornar a obrir els festius

En els últims anys la localitat ha guanyat equipaments turístics i visitants

L'Ajuntament de la Sénia demanarà a la direcció general de Comerç de la Generalitat la declaració de municipi turístic, una catalogació que permetrà l'obertura dels comerços seniencs la major part dels festius de l'any. Amb aquesta mesura es pretén beneficiar els comerciants del sector del moble, castigats per la crisi econòmica, que ha provocat una caiguda de les vendes. També es pretén recuperar uns compradors potencials que es van perdre fa més de deu anys, quan el govern va forçar els moblistes a tancar els diumenges a còpia de sancions. «Llavors la Sénia no va poder declarar-se municipi turístic, però ara la situació ha canviat, ha augmentat el nombre de visitants i d'equipaments turístics», ha explicat l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla. En aquest sentit, Pla s'ha referit al centre d'informació del Parc Natural dels Ports que hi ha a la Sénia, amb una exposició permanent dedicada a la vida als Ports i a l'antic camp d'aviació de la Guerra Civil, construït per l'exèrcit republicà.

La petició de l'Ajuntament inclourà un informe favorable del Consell Comarcal del Montsià. «Esperem que la Cambra de Comerç de Tortosa també faci un informe favorable i aconseguim ser declarats municipi turístic», ha dit Pla. L'obertura de les botigues de mobles en diumenge pot permetre recuperar part dels compradors que es desplacen a Vinaròs, on també hi ha un bon nombre de botigues de mobles i sí que poden obrir els festius perquè el municipi té la catalogació de turístic. Un estudi encarregat pels moblistes el 1998 estimava que el tancament de les botigues els diumenges els va fer perdre un 10% de les vendes.

Menys ajuts al comerç

El director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa a les Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús, va presentar ahir el programa d'incentius al comerç, que enguany té un pressupost d'11,8 milions d'euros per a tot Catalunya. Durant el 2009 es van acollir a aquest programa un centenar d'establiments de l'Ebre amb una subvenció de 706.000 euros, un 50% menys que el 2007, en què els ajuts al comerç van pujar a 1,4 milions d'euros. Monclús va admetre que la crisi econòmica ha fet disminuir la petició d'ajuts dels comerços, però tot i això sosté que en els dos darrers anys s'ha doblat la inversió respecte al 2004 i el 2005. D'altra banda, el director dels serveis territorials d'Innovació a l'Ebre va presentar el programa de foment de l'artesania, amb una inversió de 550.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona