UP convoca demà tres tractorades per exigir solucions a la crisi agrària

Unió de Pagesos ha convocat tres tractorades per demà, divendres, per exigir als governs català i estatal que aportin solucions a la crisi del sector agrari. La protesta s'emmarca en un conjunt de manifestacions que faran els pagesos arreu del país. En concret, hi ha previstes deu tractorades més, que es faran a Lleida, Girona i Barcelona.

Les mobilitzacions convocades al Camp i a les Terres de l'Ebre es faran a Valls, Alcanar i Gandesa. A l'Alt Camp hi haurà tres punts de sortida, a les deu del matí: a la rotonda de les quatre carreteres entre Vila-rodona i Bràfim; a la rotonda del Pla de Santa Maria i des de la Cooperativa d'Alcover. Les tres línies de la tractorada es trobaran a les onze del matí a la rotonda de l'N-240, d'accés al Portal Nou. La tractorada d'Alcanar sortirà a les deu del matí des del centre cívic i a Gandesa la mobilització començarà a les nou del matí, a la cruïlla de Batea, on enllacen l'N-420 amb la C-221.

El 20 de febrer, a Barcelona

Amb el lema «Preus justos al camp i a la ciutat. Prou indiferència del govern», que el sindicat ha difós amb cartells arreu del territori, el sindicat pretén «posar al descobert que l'administració es manté impassible davant del fet que s'han agreujat els abusos de la gran distribució i de sectors de l'agroindústria sobre els productors agraris».

Les tractorades precediran la manifestació que el sindicat té previst fer el 20 de febrer a Barcelona. I també vol ser un toc d'atenció als partits polítics, tenint en compte que el proper mes de març tindrà lloc un debat monogràfic al Parlament de Catalunya sobre la situació de la pagesia, al qual el sindicat ha plantejat propostes. «Les manifestacions són una mena de medecina preventiva. Volem demostrar que la pagesia encara està viva», ha dit el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona